Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Β. Αποστόλου: Θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για να αποζημιωθούν όλοι οι αγρότες της Κορινθίας από τις πρόσφατες ζημιές


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                            
Αθήνα, 3 Αυγούστου 2018


                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές, επισκέφτηκαν σήμερα τις πληγείσες περιοχές της Κορινθίας, που υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές. 

Στην περιοδεία συμμετείχαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Ψυχογιός και Γιώργος Τσόγκας. 

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Τον τελευταίο μήνα η Κορινθία δέχτηκε μεγάλο όγκο καιρικών φαινομένων που προκάλεσαν ζημιές σε πολλές καλλιέργειες και σε εγκαταστάσεις. Ήδη κλιμάκια του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο, βρέθηκαν στις περιοχές που αντιμετώπισαν προβλήματα τόσο από τις πυρκαγιές όσο και από τις ανεμοθύελλες. Έγιναν οι αναγγελίες και αυτές τις μέρες γίνονται οι επισημάνσεις. 
Με εντολή μου, ο ΕΛΓΑ θα προσλάβει επιπλέον έκτακτο προσωπικό για να διενεργήσει άμεσα, μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων, τις εκτιμήσεις των ζημιών σε όλες τις δημοτικές ενότητες. 
Θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες από πλευράς πόρων και χρόνου ολοκλήρωσης των διαδικασιών, ώστε να υπάρξει έγκαιρη ανακούφιση των πληγέντων». 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου