Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση με τον επικεφαλής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης Χανς Γιοαχίμ Φούχτελ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                           


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας Χανς – Γιοαχίμ Φούχτελ, είχε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, με τη συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων Νίκου Αντώνογλου και Χαράλαμπου Κασίμη καθώς και στελεχών του Υπουργείου.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε τα εξής:

 «Είχαμε σήμερα μια συνάντηση και μια εποικοδομητική συνεργασία με  τη γερμανική αντιπροσωπεία της οποίας επικεφαλής ήταν ο κ. Φούχτελ. Συζητήσαμε θέματα που ενδιαφέρουν και τις δυο χώρες. Ιδιαίτερα σταθήκαμε σε ζητήματα που έχουν σχέση με την προώθηση των αγροτικών προϊόντων στη Γερμανία. Ήδη από πλευράς μας υπάρχουν 11 προγράμματα αξίας 30 εκατ. ευρώ που υλοποιούνται αυτήν την ώρα.

Συζητήσαμε θέματα που έχουν σχέση με τη ρευστότητα του αγροτικού χώρου, υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί ένας φορέας που θα έχει εξειδικευμένη λειτουργία στον αγροτικό χώρο.

Ένα ακόμη θέμα που συζητήσαμε διεξοδικά ήταν η είσοδος των ελληνικών προϊόντων στα γερμανικά εμπορικά δίκτυα.

Θέλω να επισημάνω ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ποιοτική υπόσταση των ελληνικών προϊόντων, που μπορεί να διασφαλίσει υψηλή προστιθέμενη αξία. Δυστυχώς αυτήν την προστιθέμενη αξία των αγροτικών μας προϊόντων δεν την απολαμβάνει ο Έλληνας παραγωγός, καθώς φτάνουν μέχρι τον Γερμανό καταναλωτή σε υψηλές τιμές τις οποίες όμως καρπούνται  άλλοι στη διαδρομή..

Επίσης, διεξοδική συζήτηση έγινε πάνω στα θέματα ενίσχυσης του συνεργατισμού στη χώρα μας και βελτίωσης της εξωστρέφειας των συνεταιριστικών επιχειρήσεων, τομείς στους οποίους οι συνομιλητές μας έχουν εμπειρία και τεχνογνωσία.

Διερευνήσαμε  ακόμα τις δυνατότητες συνεργασίας σε θέματα τουρισμού και  ειδικά εναλλακτικών μορφών όπως ο αγροτουρισμός.

Συζητήθηκε τέλος το θέμα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης στον αγροτικό τομέα όπου υπάρχει η θέληση για συνεργασία με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ο οποίος έχει την ευθύνη, αλλά και την εμπειρία, της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τον αγροτικό κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου