Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Αποστόλου από την Τρίπολη: Πληρωμές 120 εκατ. ευρώ για Leader, ΟΠΑΑΧ, μεταποίηση, Σχέδια Βελτίωσης του προηγούμενου ΠΑΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                     
Αθήνα, 23 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περισσότερο από 5 ώρες κράτησε ο διάλογος με εκατοντάδες αγρότες και τους φορείς τους στο πλαίσιο ημερίδας που οργάνωσε σήμερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Τρίπολη, με κύριο θέμα τις ευκαιρίες του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020.

Στην ημερίδα μίλησαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Χαράλαμπος Κασίμης, ενώ χαιρέτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

πηγή φώτο arcadiaportal.gr
Μεταξύ άλλων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου εξέφρασε την πολιτική βούληση για διεύρυνση της συνεργασίας με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και περαιτέρω αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων ανακοινώνοντας ότι οι πόροι που θα διαχειριστούν οι Περιφέρειες από το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης θα ξεπεράσουν τα 2 δις. Ευρώ.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ακόμα ότι σύντομα, από τέλος Ιουνίου μέχρι τέλος Ιουλίου, θα πληρωθούν πάνω από 120 εκατ. ευρώ  για να υλοποιηθούν τα έργα "γέφυρα" από το προηγούμενο ΠΑΑ που αφορούν προγράμματα όπως Leader, ΟΠΑΑΧ, ενίσχυση μεταποίησης (τυροκομεία, ελαιοτριβεία, οινοποιεία κ.α.), Σχέδια Βελτίωσης κ.λπ. Τα 18 εκατ. ευρώ από αυτά αφορούν την Πελοπόννησο.

Όσον αφορά την αδειοδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων, θέμα που απασχολεί μεγάλο μέρος των κτηνοτρόφων, ο υπουργός ανέφερε ότι αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη  συζητήσεις του Υπουργείου με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για να υπάρξει  τροποποίηση της  εγκυκλίου περί πρόχειρων εγκαταστάσεων και να διευκολυνθεί - απλοποιηθεί η αδειοδότηση με μείωση  της γραφειοκρατίας. Πριν τη λήξη της παράτασης που είχε δοθεί για το Σεπτέμβριο, όπως είπε ο κ. Αποστόλου, θα έχουμε προχωρήσει στη σχετική νομοθετική ρύθμιση .

Η  ημερίδα στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια εκείνης των Ιωαννίνων και εντάσσεται στις εκδηλώσεις διαβούλευσης και διαλόγου με τους αγρότες που έχει προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Σκοπός των εκδηλώσεων αυτών είναι, αφενός μεν να υπάρξει ενημέρωση του αγροτικού κόσμου, αφετέρου να ακούσουμε τους ίδιους τους αγρότες και τους φορείς τους μέσα από έναν οργανωμένο και παραγωγικό διάλογο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το γεγονός ότι οι αγρότες προσέρχονται με δημιουργικό πνεύμα και πολύ χρήσιμες συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες θα λάβουμε σοβαρά υπόψη» δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.





πηγή φώτο arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου