Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Πρωτοβουλίες Αναπληρωτή Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου για τις πλημμύρες στις Σέρρες.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 19  Μαρτίου 2015
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Πρωτοβουλίες Αναπληρωτή Υπουργού Β. Αποστόλου για τις πλημμύρες στις Σέρρες 








Επίσκεψη στο νομό Σερρών, προκειμένου να διαπιστώσει τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει στις αγροτικές εκτάσεις οι πρόσφατες πλημμύρες, πραγματοποίησε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλης Αποστόλου.
Κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, βουλευτών, δημάρχων και εκπροσώπων φορέων, ο Βαγγέλης Αποστόλου ανακοίνωσε τα εξής:

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις των αγροτών που επλήγησαν, πέραν της αυτονόητης αποζημίωσης όσων είχαν ήδη σπείρει και καταστράφηκαν οι καλλιέργειές τους, θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση την έγκριση ώστε:
  • να αποζημιωθούν και εκείνοι οι αγρότες που δεν είχαν ακόμα σπείρει, αλλά θα χάσουν την εφετινή περίοδο λόγω του ότι δεν μπορούν να μπουν στα πλημμυρισμένα χωράφια τους να καλλιεργήσουν.
  • να μην χάσουν τα δικαιώματα ενίσχυσης οι αγρότες που δεν θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν λόγω της πλημμύρας.
Για τη διαχείριση, σε διακρατικό επίπεδο, του προβλήματος των πλημμυρών λόγω αυξημένης εισροής υδάτινων όγκων από τη Βουλγαρία, ο κ. Αποστόλου δήλωσε ότι θα ζητήσει συνάντηση με τους Βούλγαρους ομολόγους του στο επόμενο διάστημα, για την αναζήτηση κοινής, αμοιβαία επωφελούς λύσης.

Για να αντιμετωπιστεί η κατάρρευση ή ο κίνδυνος μελλοντικής κατάρρευσης των αναχωμάτων, ο Αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε ότι θα επιδιώξει, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και υπουργεία, την συγκρότηση ομάδας τεχνοκρατών, υπηρεσιακών και πανεπιστημιακών, που θα προχωρήσει σε ολοκληρωμένη μελέτη και κατάθεση βιώσιμης πρότασης.  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου