Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Πρωτοφανής αλλοίωση των στοιχείων του ΟΣΔΕ.

ΔΗΛΩΣΗ
των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου, Θανάση Πετράκου και Δημήτρη Κοδέλα για την πρωτοφανή αλλοίωση των στοιχείων του ΟΣΔΕ.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες για αλλοίωση στοιχείων του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) του ΟΠΕΚΕΠΕ. Συγκεκριμένα πολλοί είναι οι παραγωγοί, που όταν διαπίστωσαν μειώσεις στα ποσά της δεύτερης δόσης της Ενιαίας Ενίσχυσης, απευθυνόμενοι στα τοπικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ πληροφορήθηκαν ότι είχαν τροποποιηθεί τα δηλωμένα στο ΟΣΔΕ αγροτεμάχιά τους. Έτσι από καλλιέργειες βαμβακιού, δημητριακών και ελαιώνες εμφανίζονταν ως βοσκότοποι δηλωμένοι σε ονόματα κτηνοτρόφων από άλλες περιοχές.

Επειδή από την υπόθεση αρχίζει να αναδύεται βαριά οσμή σκανδάλου για το κουκούλωμα του προβλήματος των βοσκοτόπων και την καταβολή χρημάτων στους κτηνοτρόφους ενόψει εκλογών, αλλά και επειδή αποδεικνύεται με το χειρότερο τρόπο ότι η παραχώρηση της διαχείρισης του ΟΣΔΕ σε ιδιώτες καθιστά το σύστημα διάτρητο και διαβλητό, καλούμε τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ να διερευνήσει το μέγεθος του προβλήματος, να προχωρήσει σε άμεση αποκατάσταση των ζημιωθέντων και στην παραδειγματική δίωξη των υπαιτίων. Καλούμε επίσης τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να απολογηθεί στον ελληνικό λαό για την επιλογή να παραχωρηθεί το ακριβοπληρωμένο μητρώο του ΟΣΔΕ σε ιδιώτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το λαό την επόμενη των εκλογών γυρίζει σελίδα, δεσμεύεται για ένα ΟΣΔΕ που θα περνά μέσα από την πλήρη αξιοποίηση των δομών του ΟΠΕΚΕΠΕ, του Υπουργείου και δημόσιων υπηρεσιών εξυπηρέτησης των αγροτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου