Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ανεύθυνες και ανεπαρκείς οι δικαιολογίες των υπευθύνων για τη μεταφορά των μαθητών σχολείων της Εύβοιας.

Σε απάντηση που λάβαμε σε ερώτηση μας (2004/25-9-2013) για το σχετικό ζήτημα το Υπουργείο Παιδείας και η αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, προσπαθούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους για την ανευθυνότητά τους, την έλλειψη σχεδιασμού και νομιμότητας για τις σχετικές διαδικασίες.
Δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια μεταφοράς μαθητών σε 26 διαδρομές και 11 ιδρύματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά σχολεία Λίμνης-Πηλίου-Αγίας Άννας-Προκοπίου- Κηρίνθου-Ροδιών- Κεχριών και Νηπιαγωγεία Αγίας Άννας-Κηρίνθου-Λίμνης και Κεχριών). 

Οι ευθύνες της Περιφέρειας βρίσκονται στο ότι καθυστέρησε να πάρει την από το Νόμο προβλεπόμενη απόφαση για τη μεταφορά μαθητών για ένα ολόκληρο μήνα και για να την κοινοποιήσει επίσημα στους αρμόδιους προς υλοποίησή της.
Παράλληλα η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας καθυστέρησε ακόμη περισσότερο την καταγραφή του μεταφορικού έργου και την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων. 
Από τη μεριά της η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας αναφέρει ελλείψεις στην καταγραφή της απόστασης σπίτι-στάση προσπαθώντας να αποποιηθεί των ευθυνών της γιατί οι σχετικές αποστάσεις πρέπει να είναι σε καταγεγραμμένες και να τηρούνται σε σχετικά αρχεία από τις προηγούμενες σχολικές χρονιές. 

Εμείς από τη μεριά επισημαίνουμε ακόμα ότι στον 21ο αιώνα δε νοείται αδυναμία επικοινωνίας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με σχολεία της Εύβοιας. Και ταυτόχρονα επισημαίνουμε τις ευθύνες της μνημονιακής πολιτικής οδηγεί σε ελλείψεις προσωπικού σε δεκάδες ιδρύματα στο Νομό, γεγονός που φαίνεται και από την απάντηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (για τα ολιγοθέσια σχολεία στα οποία υπηρετούσαν αναπληρωτές και οι οποίοι είχαν αποχωρήσει από την περιοχή).
Είναι φανερό ότι η μνημονιακή πολιτική οδηγεί στην υποβάθμιση και των υπηρεσιών εκπαίδευσης και πρέπει να ανατραπεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου