Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Ομιλία Βαγγέλη Αποστόλου στην προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ιστιαία




Χαλκίδα, 3/7/2019 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ευβοίας και τέως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην Ιστιαία, τόνισε τα ακόλουθα: 

«Όταν παραλάβαμε το 2015 τη διακυβέρνηση της χώρας βρήκαμε μια κοινωνία σε συντρίμμια με τον έναν στους τρεις κάτω από το όριο της φτώχειας. Η απώλεια του ΑΕΠ ξεπερνούσε το 30% και τα ασθενέστερα στρώματα βρίσκονταν στα όρια της πείνας. 63 δις χάθηκαν από τον ελληνικό λαό με τη λιτότητα και τους φόρους που επέβαλλαν αυτοί που μας οδήγησαν στην κρίση ,οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.. 

Τι παραλάβαμε εμείς για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση; Κυριολεκτικά άδεια ταμεία. Θυμάμαι την επόμενη ημέρα της ορκωμοσίας που με πήρε στο Υπουργείο, ο Υπουργός Οικονομικών να ψάξω να βρω αν υπάρχουν χρήματα στους οργανισμούς που επόπτευα για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. 

Αυτή την κατάσταση παραλάβαμε και το πρώτο που κάναμε ήταν να ανακουφίσουμε αυτούς που επλήγησαν περισσότερο από τα μνημόνια, τους οικονομικά ασθενέστερους. 

Καταφέραμε επί 3 συνεχή χρόνια να έχουμε ένα πλεόνασμα για να δώσουμε ένα επίδομα που κράτησε την κοινωνία όρθια, ενώ παράλληλα ολοκληρώσαμε την αξιολόγηση και τον Αύγουστο του 2018 βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια. 

Δηλαδή πλέον εμείς θα αποφασίζουμε με ποια μέσα θα πιάνουμε τους συμφωνημένους με τους εταίρους μας στόχους. 

Το χειρότερο όμως δεν ήταν οι προβλέψεις τους ότι δεν θα τα καταφέρουμε, αλλά η συμπεριφορά τους, όταν αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό 11% και καταργήσαμε τον υποκατώτατο, όταν ακυρώσαμε τις περικοπές στις συντάξεις, όταν δώσαμε από το υστέρημα όλων των προηγούμενων χρόνων, από τις θυσίες του λαού μας την 13η σύνταξη. 

Μας κατακεραύνωναν, γιατί λέει θέτουμε σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά της χώρας. Και ακόμα χειρότερα, την ίδια στιγμή που εδώ παρουσιάζονταν ως δήθεν φιλεύσπλαχνοι και στοργικοί απέναντι στις κοινωνικές ομάδες που υποφέρουν, πήγαιναν στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, προκειμένου να πείσουν τους δανειστές μας, μη τυχόν και δεν περικοπούν οι συντάξεις, μη τυχόν και μας αφήσουν και προχωρήσουμε σε μέτρα κοινωνικής στήριξης και προστασίας. 

Δεν θα τα ξεχάσει αυτά ο ελληνικός λαός. Και οι ίδιοι άνθρωποι, που λειτούργησαν ως σαμποτέρ όλα τα προηγούμενα χρόνια, έρχονται σήμερα να το παίξουν λυτρωτές. 

Αυτοί που έδωσαν τα πάντα στο ΔΝΤ και τους τεχνοκράτες ως κυβέρνηση. 

Αυτοί που έδιναν τα πάντα στο ΔΝΤ και τους τεχνοκράτες ως αντιπολίτευση, έρχονται τώρα παριστάνουν τους σωτήρες. 

Μειώσαμε το ΦΠΑ στα τρόφιμα, στην εστίαση, στην ενέργεια, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, προκειμένου να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι βιομηχανίες. 

Και ταυτόχρονα ανακοινώσαμε για το 2020 επιπλέον μέτρα, μέσα από την άμεση καταβολή 5,5 δις ευρώ, που εμείς που βρήκαμε τα άδεια ταμεία καταφέραμε να τα μαζέψουμε με μεγάλο κόπο, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού για να οργανώσουμε το αύριο της οικονομίας και της χώρας. 

Και ανακοινώσαμε για το 2020 μέτρα ύψους 1,3 δις. 

Και τι μας είπαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι; Ότι αυτά τα μέτρα είναι λέει προεκλογικά δωράκια, τα μόνιμα μέτρα. Ότι αυτά τα μέτρα είναι λαϊκισμός, ότι αυτά τα μέτρα είναι ανέφικτο να υλοποιηθούν. Και δεν δεσμεύτηκαν ούτε για ένα από αυτά για τη διατήρησή του για την επόμενη μέρα. 

Μιλάνε αυτοί που πλήρωναν έκτακτες κρατικές ενισχύσεις στους αγρότες μέχρι τη Κυριακή το πρωί των εκλογών του Γενάρη του 2015 

Ο ελληνικός λαός είναι αυτός που πρέπει να αποτρέψει τον υπαρκτό κίνδυνο, αυτά τα θετικά μέτρα και η θετική πορεία της οικονομίας και του τόπου να μείνουν στα χαρτιά. 

Γι’ αυτό απευθύνομαι σε όλους εσάς να δώσετε μια νέα εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ . 

Ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε το βασικό πυρήνα του προγράμματός του και τώρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν. Ξεκαθάρισε ο άνθρωπος ότι θέλει να εφαρμοστεί στην χώρα το πιο σκληρό πρόγραμμα του ΔΝΤ, η 7μερη εργασία, το ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, η διάλυση της δημόσιας υγείας, η επιστροφή του μέλλοντος αυτής της χώρας στα χέρια αυτών που τη χρεοκοπήσανε και των πολιτικών τους. 

Το δίλημμα λοιπόν την επόμενη Κυριακή είναι απλό και καθαρό. 

Ψηφίζουμε για το αν θα συνεχίσουμε έξω από τα μνημόνια και μακριά από τις μνημονιακές πολιτικές ή αν θα επιστρέψουμε πάλι σε αυτές. 

Άρα, την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας, ψηφίζουμε για το μέλλον μας, ψηφίζουμε για την προοπτική των νέων ανθρώπων, ψηφίζουμε για την αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου