Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

Β.Αποστόλου: Φορολογική επιβάρυνση μόνο για το 1,5% των αγροτών

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Πρώτη Γραμμή του ΣΚΑΪΣε εκ νέου διάλογο κάλεσε τους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
«Έχουμε πολλά θέματα να συζητήσουμε» είπε (ΣΚΑΪ) ο Βαγγέλης Αποστόλου και ερωτηθείς για το αίτημα των αγροτών να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, απάντησε πως αυτό είναι θέμα των τελευταίων και επανέλαβε πως μπορούν να τοποθετηθούν στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής, όπου συμμετέχουν όλα τα κόμματα.
Ο κ. Αποστόλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν έστω και μικρές παρεμβάσεις στο ζήτημα του ακατάσχετου λογαριασμού και επανέλαβε πως από τις αλλαγές στη φορολογία θα επιβαρυνθεί μόνο το 1,5% των αγροτών, οι οποίοι δηλώνουν εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ.
Σημείωσε ακόμα ότι, αν και δεν υπάρχουν πάρα πολλά περιθώρια βελτιώσεων σε ασφαλιστικό και φορολογικό, εντούτοις η κυβέρνηση αξιοποιεί όλα τα εργαλεία και τους πόρους της ΕΕ ώστε να εξασφαλιστούν χρήματα που θα κατευθυνθούν στα λειτουργικά έξοδα του αγροτικού κόσμου.
Ο κ. Αποστόλου επανέλαβε πως υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν ώστε να καλυτερεύσουν οι συνθήκες για τον αγροτικό κόσμο και ανέφερε ότι υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που λειτουργούν υπέρ των αγροτών, όπως το εργόσημο.
«Υπάρχει καλύτερο εργαλείο από το εργόσημο;», αναρωτήθηκε ο υπουργός και σημείωσε πως αυτό υπολογίζεται στις δαπάνες του αγρότη με αποτέλεσμα να έχει λιγότερη φορολογική επιβάρυνση.

1 σχόλιο:

  1. Στη Βοιωτία η ΔΟΥ γιατι δεν δινει αφμ στους εχοντες αδεια εργασιας παρατυπα διαμενοντες?Εχει ενημερωθει το ΥΠΟΙΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή