Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Συνάντηση Βαγγέλη Αποστόλου με τη Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών που βρίσκονται την περίοδο αυτή σε κινητοποιήσεις συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 18/9/2015, στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου.

Αφού υπογράμμισε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως απέδειξε και κατά την 7μηνη διακυβέρνηση, είναι κομβικής σημασίας η ενίσχυση και ο αναπροσανατολισμός της αγροτικής οικονομίας, απαντώντας στα θέματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των αγροτών, ο Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε μεταξύ άλλων:

 • Δεν έχουν κλείσει ούτε τα θέματα που αφορούν τη φορολόγηση των αγροτών ούτε τα θέματα των εισφορών και παροχών του ΟΓΑ. 
 • Κατά τις διαπραγματεύσεις του Οκτωβρίου θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε, με τη διατύπωση ισοδύναμων μέτρων, να μετριαστούν οι επιπτώσεις στον πρωτογενή τομέα από την πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές.
 • Ειδικά για το φορολογικό των αγροτών, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη εναλλακτική πρόταση που εξασφαλίζει τα προσδοκώμενα φορολογικά έσοδα για το δημόσιο με ταυτόχρονη προστασία του εισοδήματος των αγροτών και δίκαιη κατανομή των βαρών.
 • Κεντρικά σημεία της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η υποχρεωτική τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων για όλους τους αγρότες με εισόδημα πάνω από 5.000 ευρώ και ο αναπροσδιορισμός, με αυστηρότερα κριτήρια, του επαγγέλματος του αγρότη, ώστε να ωφελούνται οι κατά κύριο επάγγελμα και οι νέοι αγρότες.
Ο Βαγγέλης Αποστόλου και οι εκπρόσωποι των αγροτών ανανέωσαν το ραντεβού τους για μετά τις εκλογές, έτσι ώστε, στο βαθμό που ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης, να διαμορφώσουν από κοινού την πρόταση με την οποία θα «κατέβει» η χώρα στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους για τα ανοιχτά θέματα της αγροτικής οικονομίας.

2 σχόλια:

 1. Καλές οι συναντήσεις, μόνο που το αδιανόητο της εξευτελιστικής κατάστασης των αγροτών και μικροκτηνοτρόφων στη Σκύρο επί της ουσίας παραμένει, και μάλιστα έχει χειροτερέψει 100 χρόνια μετά από τη τοποθέτηση του ανδριάντα ενός ξένου περιπετειώδη "ποιητή", και 200 χρόνια από την ανεξαρτησία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, για την ολότητα των πολιτών της Σκύρου.

  Παλαιότερα καλλιεργούσε ο Σκυριανός γεωργός το χωράφι του κάθε χρόνο, μετά το στήσιμο του ανδριάντα ενός ξένου περιπετειώδη "ποιητή" τον περιόρισαν να το καλλιεργεί κάθε δυο χρόνια.

  Για ποια λοιπόν δικαιώματα και σεβασμό στην αξιοπρέπεια του Σκυριανού, γεωργού και μικροκτηνοτρόφου πολίτη, διατείνεται ότι προασπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ακόμα και για ένα σκάνδαλο καταπάτησης της κοινόχρηστης περιουσίας των δασών και βοσκότοπων, ( https://www.academia.edu/15214881/ΤΟ_ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ_της_έκδοσης_ΤΟ_ΣΥΝΤΕΛΕΣΘΕΝ_ΕΡΓΟΝ_ΤΗΣ_ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ_ΣΚΥΡΟΥ ) αντί να ληφθούν μέτρα προστασίας και επανάκτησης δεν έχει γίνει ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ κανένα βήμα, αφήνοντας ανοικτό το δικονομικό υπέδαφος για τη κατά συρροή έκδοση απότοκων δικαστικών αποφάσεων! Και μιλάμε για περιουσιακό στοιχείο της ολότητας των πολιτών το οποίο με έγκριση της Βουλής ( https://www.academia.edu/11685881/ΕΓΓΡΙΣΗ_ΥΠΟΘΗΚΗΣ_ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ_ΑΚΙΝΗΤΗΣ_ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ_ΔΑΣΩΝ_ ) μετά από αίτηση των Σκυριανών επετράπη να την υποθηκεύσουν για τις ανάγκες εκτέλεσης έργου ύδρευσης, κάτι που σήμερα το ΝΠΔΔ μετά των εκπροσώπων το αποκρύβουν από τη Βουλή τις Επιτροπέ, τον Άρειο Πάγο το Συμ. Επικρατίας, τις Δημόσιες Υπηρεσίες και την Έδρα των Δικαστηρίων, σε σημείο να έχουν εξαφανίσει ακόμα και από τη βιβλιοθήκη του Δήμου τόμους βιβλίων που συνηγορούν υπέρ των δικαιωμάτων της ολότητας των πολιτών της Σκύρου και κατ΄επέκταση του Δημοσίου! Έτσι για να μη τα ρίχνουμε όλα στο κάποιος άλλος φταίει!

  Μετά τις εκλογές λοιπόν και πάλι οι αγρότες και οι μικροκτηνοτρόφοι θα ξαναζήσουν τη προδοσία του εφήμερου της προσδοκίας, μέχρι τότε όμως θα μετράει μόνο η ψηφοψαρεματεία? ή θα γίνει και μια απαρχή της θεραπείας!  Αυτό μπορεί να εξηγηθεί μόνο με συνεργεία, λόγο σοβαρής αμέλειας? σε συμψηφισμό σκανδάλων, και υποβιβάζει το υπεύθυνο της εξάσκησης του πολιτικού λειτουργήματος! ( https://www.academia.edu/11685881/ΕΓΓΡΙΣΗ_ΥΠΟΘΗΚΗΣ_ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ_ΑΚΙΝΗΤΗΣ_ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ_ΔΑΣΩΝ_ )

  ΑπάντησηΔιαγραφή