Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Β. Αποστόλου: Παραδώσαμε ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για τη λεκάνη απορροής του Ασωπού ποταμού Βοιωτίας

Χαλκίδα, 6/12/2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου στην εκδήλωση του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για την ίδρυση Εταιρείας Διοίκησης και Διαχείρισης Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων Ασωπού Βοιωτίας: 

“ Τον Ιούλιο του 2017 στο αναπτυξιακό συνέδριο της Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία, ο τότε ο Πρωθυπουργός, ο Αλέξης ο Τσίπρας είχε πει για την ευρύτερη περιοχή των Οινοφύτων:¨Η άτυπη υπερσυγκέντρωση βιομηχανικών δραστηριοτήτων στον άξονα Οινόφυτα -Χαλκίδα – Θήβα, προκάλεσε μια περιβαλλοντική καταστροφή, χωρίς προηγούμενο, την οποία δεσμευόμαστε να αντιμετωπίσουμε. Από την άλλη μεριά έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε έναν υπαρκτό βιομηχανικό ιστό, και το αντίστοιχο ανθρώπινο δυναμικό για να δώσουμε στην περιοχή μια νέα βιομηχανική πνοή, με έμφαση στην τεχνολογία, την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα, και την υψηλή προστιθέμενη αξία¨. 

Κι αυτά με τη ρύθμιση που ψηφίσαμε, τον Μάρτιο του 2019, εμείς ως Κυβέρνηση, μπήκαν στη διαδικασία υλοποίησης όχι μόνο με την σύνταξη ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου παρεμβάσεων στη λεκάνη απορροής του Ασωπού ποταμού, αλλά και την ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης της βιομηχανικής περιοχής Οινοφύτων –Σχηματαρίου. 

Ταυτόχρονα βέβαια διασφαλίσαμε και τους απαιτούμενους πόρους για την υλοποίησή του από το ΕΣΠΑ 2014-2020, από το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Και το θετικότερο όλων είναι ότι αυτό το στρατηγικό σχέδιο προέκυψε ως αποτέλεσμα των διαδικασιών διαβούλευσης με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Τανάγρας, τον επιχειρηματικό κόσμο και όλους εσάς που συμμετείχατε. 

Ξεκινάτε λοιπόν με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Καλή επιτυχία.”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου