Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Βαγγέλης Αποστόλου: Να αποκατασταθεί η νομιμότητα στην Προανακριτική Επιτροπή – Υπάρχει θέμα Πέτσα στην Κυβέρνηση.


Αθήνα, 1/11/2019 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Συνέντευξη του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, στην εκπομπή Σήμερα του ΣΚΑΪ με τους Δημήτρης Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου. 

Ο κ. Αποστόλου τοποθετήθηκε για τα ζητήματα της επικαιρότητας:

Για την απόφαση της Προανακριτικής Επιτροπής να εξαιρέσει δύο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή:

«Η υπόθεση της Επιτροπής βρίσκεται στα χέρια του Προέδρου της Βουλής μετά την επιστολή του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Κ.Ο.) του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα. Ζητάμε την επαναφορά στη κοινοβουλευτική τάξη, δηλαδή την απόφαση αυτή που έρχεται μετά από προτάσεις των προέδρων των Κ.Ο. να γίνει δεκτή. Πρόκειται για μέλη της προανακριτικής επιτροπής που πρότειναν οι Πρόεδροι των Κ.Ο.

Μιλάμε ξεκάθαρα ότι είχε κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση, αυτή του Προέδρου της Κ.Ο. Άρα η επαναφορά στην κανονικότητα και στη νομιμότητα είναι να μην αντικατασταθούν. Ίσως εγώ εκφραζόμουν διαφορετικά από τον κ. Πολάκη, αλλά το θέμα όμως είναι ότι έχουμε μια συγκεκριμένη πράξη από πλευράς της επιτροπής η οποία είναι παράνομη. Δε συμφωνεί μ αυτά που η κοινοβουλευτική τάξη και η νομιμότητα επιβάλουν. Να μην επιχειρηθούν κάποια τερτίπια.»

Για τη Δήλωση Πέτσα που συνδέει τις περιπολίες διάσωσης με τραγικά συμβάντα:

«Υπάρχει θέμα Πέτσα. Από την ώρα που ο Πρωθυπουργός χρησιμοποιεί τις δηλώσεις του και χαρακτηρίζει τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από το βήμα της βουλής «ψεύτη και ψεύτη και ψεύτη», υπάρχει θέμα. Δηλαδή δε μπορεί να εκφράζεται κατά αυτόν τον τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η φωνή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, και να χρησιμοποιεί ο Πρωθυπουργός τη φρασεολογία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Δε σας λέω ότι δεν είχαμε ατυχήματα το 2015. Το να πούμε όμως ότι να έχουμε περισσότερες περιπολίες και οπωσδήποτε πρέπει να έχουμε το νου μας να μην υπάρξει κανένα τραγικό συμβάν, είναι εντελώς διαφορετικό από το να λέμε ότι όταν θα έχουμε περισσότερες περιπολίες θα έχουμε και περισσότερα συμβάντα.

Δεν μιλάμε για μια αποτύπωση πραγματικότητας. Η πραγματικότητα είναι πίσω. Γι αυτό που έρχεται μπροστά μας η προσέγγιση πρέπει να είναι μία: Να μην υπάρξει ατύχημα.

Η Συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας πρέπει να γίνει πράξη και δε θα είχα αντίρρηση αν επεκτεινόταν και στα θέματα ασύλου υπό την προϋπόθεση ότι και οι άλλες χώρες της Ε.Ε. θα δεχόντουσαν τη χορήγηση ασύλου για τη χώρα τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου