Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Β. Αποστόλου: Σε προτεραιότητα η εγκατάσταση μονάδας αιμοκάθαρσης στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας.



Χαλκίδα, 3/7/2019 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη Αποστόλου στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας 


Στη συνάντηση που είχε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως Υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου, με τους εργαζόμενους στο Κέντρο υγείας Ιστιαίας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις ενέργειες αναβάθμισης των υπηρεσιών του Κέντρου που έχει προγραμματίσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα παρακάτω: 

“Η υγειονομική παρουσία του ΕΣΥ στην Β. Εύβοια έχει αναβαθμιστεί σε ό,τι αφορά την παρουσία και λειτουργία του ΕΚΑΒ, την στελέχωση των περιφερειακών ιατρείων, αλλά και την εικόνα του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας. 

Το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, η οποία μάλιστα θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή, όσο και σε στελεχιακό δυναμικό. Εντός του καλοκαιριού αναμένεται η προμήθεια νέου ακτινολογικού μηχανήματος, καθώς και η ολοκλήρωση της πρόσληψης δύο μόνιμων γιατρών, ενός καρδιολόγου και ενός χειρουργού. 

Η πιο σημαντική εξέλιξη αφορά ωστόσο την λειτουργία μονάδας αιμοκάθαρσης στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, καθώς με την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα σε Κέντρα Υγείας να λειτουργήσουν μονάδες αιμοκάθαρσης. Το πρώτο Κέντρο Υγείας στην χώρα, στο οποίο έχει δρομολογηθεί η λειτουργία τέτοιας μονάδας είναι στην Ιστιαία

Γι’ αυτόν τον λόγο η αναγκαία υποδομή ενισχύεται, εν επαναπροκηρύσσεται σε βαθμό Διευθυντή η θέση μόνιμου γιατρού νεφρολόγου. Δίχως αμφιβολία πρόκειται για εξελίξεις ενισχύουν σημαντικά το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας στην περιοχή, αποτελώντας μεταξύ άλλων προϋπόθεση περιφερειακής ανάπτυξης.” 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου