Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Δήλωση Β. Αποστόλου από το μέτωπο της πυρκαγιάς στη Νότια Εύβοια.


Χαλκίδα, 5/7/2019 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, από τις περιοχές που πλήττονται από την πυρκαγιά στη Νοτιοκεντρική Εύβοια, όπου βρέθηκε σήμερα το πρωί: 


«Η εκτίμηση μου αυτή τη στιγμή ( 11.00 πμ. – 5/7/2019) για την εξέλιξη των τριών πυρκαγιών της Νοτιοκεντρικής Εύβοιας (Μανικιών, Γαβαλά και Πυργίου) είναι ότι βρίσκονται υπό μερικό έλεγχο. Πιστεύω ότι αν έχουμε ως αργά το απόγευμα τις ίδιες καιρικές συνθήκες θα υπάρξει πλήρης έλεγχος. 

Οφείλω όμως να τονίσω ότι το αποτέλεσμα αυτό υπάρχει χάρις στην έγκαιρη και αποτελεσματική παρουσία των δυνάμεων που ασχολούνται με τη δασοπυρόσβεση. Η συνεργασία, ο συντονισμός και η σωστή αξιοποίηση του διαθέσιμου εξοπλισμού, εναέριου και επίγειου, έδειξαν ότι αποτελεί πλέον το καλύτερο εργαλείο για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. 

Σε μια πρώτη εκτίμηση οι εκτάσεις που κάηκαν και ήταν αγροτοδασικές ανέρχονται στα 5.000 στρ. από τις οποίες τα 2.000 στρ είναι ελαιοπερίβολα και τα 3.000 στρ. δασικές εκτάσεις. Με την ολοκλήρωση της κατάσβεσης θα υπάρξουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις τόσο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος όσο και από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.» 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου