Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Επίσκεψη Βαγγέλη Αποστόλου στο Φεστιβάλ μανιταριού της Εύβοιας


Χαλκίδα, 30/6/2019 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, επισκέφθηκε το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 τη γιορτή με αντικείμενο τα μανιτάρια και άλλα εμβληματικά προϊόντα της περιοχής που οργάνωσαν η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το Επιμελητήριο Εύβοιας και η εταιρεία Μανιτάρια Δίρφυς στους Καθενούς της Εύβοιας. 

Στην ομιλία του στα εγκαίνια της γιορτής είπε μεταξύ άλλων τα εξής: 

"Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στους μετέχοντες εκθέτες και στους επισκέπτες, σε όλους εσάς που με την παρουσία σας εδώ σήμερα στέλνετε ένα αισιόδοξο μήνυμα για το αύριο του αγροδιατροφικού χώρου της Εύβοιας. 
Η εκδήλωση σας μπορεί να ανοίξει και να διευρύνει τον κοινό τόπο προβληματισμού γύρω από τις δυνατότητες και τα προβλήματα του αγροδιατροφικού τομέα σε σχέση με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η Εύβοια για να υπηρετήσει το στρατηγικό σχέδιο της χώρας μας για την παραγωγική της ανασυγκρότηση. 

Όπως κάθε περιοχή της χώρας μας, έτσι και η Εύβοια έχει μια διαφορετικότητα. Πρέπει αυτή τη διαφορετικότητά στα αγροδιατροφικά προϊόντα να την αναδείξουμε, να την προβάλουμε, να την στηρίξουμε. 

Διαπιστώνουμε ότι οι άνθρωποι παρά τις δυσκολίες αναζητούν ποιοτικά προϊόντα με υψηλή θρεπτική αξία και εναλλακτικές μορφές ψυχαγωγίας και ξεκούρασης. Κι εμείς στην Εύβοια μπορούμε να τους ικανοποιήσουμε. 

Όμως κάθε προϊόν, για να αποκτήσει υπολογίσιμη οικονομική αξία θα πρέπει να υπηρετεί δύο βασικές προϋποθέσεις: 
Πρώτον μια κρίσιμη μάζα, που μπορεί να εξασφαλιστεί μόνον αν υπάρχει συντονισμός και συνεργατισμός και δεύτερον η παραγωγή ποιοτικών και υγιεινών προϊόντων να γίνει κανόνας. 
Η εκδήλωσή σας βοηθάει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση. Η σημερινή συμμετοχή εγγυάται τη συνέχειά της." 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου