Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Β. Αποστόλου: Η μάχη των ευρωεκλογών θα είναι νικηφόρα για το ΣΥΡΙΖΑ

Χαλκίδα, 23/05/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 



Συνέντευξη του τέως Υπουργού και Βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Σταρ Κεντρικής Ελλάδας (21/5/2019) σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές της Κυριακής 26 Μαΐου 2019. 


Ερ.1 Λίγο πριν την τελική ευθεία, λίγο πριν την κάλπη την πολλαπλή, γιατί έχουμε τις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, μιας και είστε στην Εύβοια θα σας ρωτήσω ποιο είναι το κλίμα εκεί τι λένε οι συμπατριώτες σας; 

Κοιτάξτε, ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο, ειλικρινά σας μιλώ βιώνουμε μια τέτοια ανταπόκριση από πλευράς του ευβοϊκού και του ελληνικού λαού, που πλέον μας βάζει μπροστά σε δεδομένα τα οποία οδηγούν σε μια μάχη η οποία θα είναι νικηφόρα για το ΣΥΡΙΖΑ, και εννοώ βεβαίως πρωτίστως τις ευρωεκλογές γιατί οι αυτοδιοικητικές εκλογές σε κάθε περιοχή, σε κάθε δήμο ή περιφέρεια έχουν και τις τοπικές ιδιαιτερότητες. 

Ερ.2 Αυτή η αλλαγή που διακρίνεται έχει να κάνει και με τα πρόσφατα μέτρα; 

Κυρία Παρασκευά, όταν τον Αύγουστο του 2018 βγήκαμε από τα μνημόνια, αυτό που μας δόθηκε ως δυνατότητα ήταν αυτά που είχαμε συμφωνήσει ως στόχους να τα υπηρετήσουμε με μέτρα, που εμείς θα καθορίζουμε ποια θα είναι. Γνωρίζει ο ελληνικός λαός όταν πήγε ο πρωθυπουργός στη Θεσ/νικη στην έκθεση ανακοίνωσε συγκεκριμένα μέτρα ύψους 1 δις, που ήταν μέτρα μιας πρώτης ανακούφισης ιδιαίτερα των οικονομικά ασθενέστερων κι αυτών που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση. Είδαμε λοιπόν ότι υλοποιήθηκαν αυτές δημοσιονομικές δυνατότητες. Περπατώντας τον προϋπολογισμό του 2019 διαπιστώνουμε όχι μόνο εμείς, αλλά και η ΕΛΣΤΑΤ και βεβαίως και η Eurostat, ότι υπάρχουν δυνατότητες δημοσιονομικές τέτοιες για να πάμε και σε μονιμότερου χαρακτήρα μέτρα, όπως ήταν οι μειώσεις των φόρων και η 13η σύνταξη. 

Αν λοιπόν αυτό συνεχιστεί, γιατί αυτή είναι η δική μας η πορεία, έχουμε προϋπολογίσει ότι η δυνατότητα που μας δίνει η ρευστότητα που έχουμε παίρνοντας ένα κονδύλι ύψους 5,1 δις για να μειώσουμε το πλεόνασμα του 3,5 στο 2,5% για τα επόμενα 3 χρόνια, θα έχουμε ένα ποσό γύρω στα 2 δις το οποίο θα σας έλεγα κατά μεγάλο μέρος θα διατεθεί για την ανάπτυξη. Γι αυτό που είναι ζητούμενο για τη χώρα μας, αφού ήδη 3 χρόνια είχαμε μπει σε μια ανάπτυξη, σε μέσο ορό 2, 2 και κάτι, που είναι πάνω από το μέσο ορό της ευρωπαϊκής ένωσης. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό το πράγμα, γιατί ενδέχεται μέχρι το τέλος της χρονιάς να δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις για να δίνεται και άλλη σύνταξη, ανάλογη με τη 13η. Αυτά είναι ζητήματα τα οποία είναι ανοιχτά και βεβαίως πάντα ως μονιμότερου χαρακτήρα παρεμβάσεις. Άρα λοιπόν όλος αυτός ο σχεδιασμός αποδίδει την εικόνα που υπάρχει στην κοινωνία, ενώ ταυτόχρονα υπηρετούμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο. 

Ερ.3 Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός στον κάθε συνταξιούχο ότι πρέπει να ξέρει ότι η σύνταξη του θα είναι το ψηφοδέλτιο που θα κρατήσει την Κυριακή σας βρίσκει σύμφωνο; 

Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός είναι αυτό που βγαίνει από τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος ενώ αμφισβητεί τη 13η σύνταξη, τη ψηφίζει στη βουλή, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του. Γι αυτό κι εμείς λέμε ότι στο ψηφοδέλτιο το δικό μας υπάρχει η 13η σύνταξη, υπάρχει η προοπτική, στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ δε φαίνεται. Σας το λέω ιδιαίτερα γιατί υπάρχουν δυνάμεις αυτή την ώρα που βρίσκονται σε παράλληλη πορεία με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είναι το λαϊκό κόμμα και είναι αυτός που διεκδικεί αύριο την ηγεσία της ευρωπαϊκής επιτροπής ο κ. Βέμπερ, που είναι σε μια εντελώς εχθρική θέση σε σχέση με αυτά που εμείς καλούμαστε να υπηρετήσουμε τον ελληνικό λαό. Άρα λοιπόν να γίνει ξεκάθαρο κι από τη δίκη τους πλευρά, τι στάση θα τηρήσουν αύριο μεθαύριο στα πλαίσια της ευρωπαϊκής επιτροπής και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Γιατί επαναλαμβάνω και πάλι ότι εμείς θα είμαστε σε μια πορεία υπηρέτησης του ελληνικού λαού μετά την κρίση που πέρασε όλα αυτά τα χρόνια. 

Ερ.4 Ένα τελευταίο σχόλιο οι χθεσινές δημοσκοπήσεις λένε ότι οι αναποφάσιστοι και νέοι κρίνουν τη διαφορά των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, εσείς το διακρίνεται αυτό στους πολίτες να υπάρχουν ακόμα αρκετοί αναποφάσιστοι; 

Βεβαίως αυτό δεν είναι ζήτημα που οι δημοσκοπήσεις το αναδεικνύουν, γενικότερα θα λέγαμε τις τελευταίες μέρες. Σίγουρα οι αναποφάσιστοι και οι νέοι είναι αυτοί οι οποίοι θα δώσουν το τελικό αποτέλεσμα κι εμείς πιστεύουμε ότι έχουμε δυνατότητες από τους αναποφάσιστους επειδή το μεγάλο μέρος είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ιδιαίτερα με τους νέους. Όλη αυτή τη προσπάθεια που κάνουμε θα μας δώσει αυτό το κρίσιμο μέγεθος ούτως ώστε αυτά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις να τα ανατρέψει η κάλπη. Η κάλπη είναι αυτή που αναδεικνύει το νικητή κι όχι οι δημοσκοπήσεις. 

Ερ.5 Θέλω ένα τελευταίο σχόλιο για τις περιφερειακές εκλογές, που επίσης διεξάγεται η μεγάλη μάχη την ερχόμενη Κυριακή, ενδεχομένως να υπάρξει και δεύτερο μέρος, τι διακρίνεται στη Στερεά Ελλάδα; 

Για να είμαστε ξεκάθαροι, σίγουρα η Στερεά Ελλάδα δε θα έχει νικητή από την πρώτη Κυριακή, άρα λοιπόν αυτό που θα βρούμε μπροστά μας είναι η συμμετοχή μας στον επαναληπτικό γύρο. Εμείς είμαστε σίγουροι ότι το ψηφοδέλτιο που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια θα είναι παρόν, από κει και πέρα αντιλαμβάνεστε ότι η δεύτερη θα είναι μια μάχη αμφίρροπη. Έχουμε τις προϋποθέσεις και με βάση αυτά που ήδη έχουμε κάνει στην περιφέρεια, έχουν γίνει έργα σημαντικά, στα οποία αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός στην προχθεσινή του εμφάνιση στη Λαμία. Τα έργα αυτά έγιναν επειδή υπήρχε μια κυβέρνηση η οποία διασφάλισε τις χρηματοδοτήσεις είτε αυτές προέρχονται από κοινοτικούς πόρους, είτε προέρχονται από εθνικούς πόρους. Είναι έργα τα οποία έπρεπε να γίνουν, έχουμε αδυναμίες μέχρι σήμερα σε πολλά έργα τα οποία δεν είχαν την ανάλογη απορροφητικότητα, πιστεύουμε ότι θα είναι ένα από τα βασικά αντικείμενα της προεκλογικής κατάστασης της 2ης Κυριακής. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου