Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Αναγκαία η Σύγκλιση των Προοδευτικών Δυνάμεων.


Χαλκίδα, 26/2/2019 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο τέως Υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας Βαγγέλης Αποστόλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο Κανάλι Ένα Πειραιά και στο δημοσιογράφο Πέτρο Κασιμάτη, στάθηκε κυρίως στην πρωτοβουλία για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα παρακάτω: 

- Η αναγκαιότητα συνεργασίας των δυνάμεων της αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας είναι ένα ζήτημα που επανέρχεται κατά καιρούς στην επικαιρότητα. 

- Οι παλιότεροι θα θυμούνται την επίθεση συνεργασίας του Ανδρέα Παπανδρέου που κατάφερε μέχρι και πρώην καπετάνιους του ΕΑΜ και του Δημοκρατικού Στρατού να προσελκύσει. Τότε λοιπόν πρωταγωνίστησε η σοσιαλδημοκρατία. 

- Άλλες οι συνθήκες εκείνες της περιόδου, άλλες σήμερα. Σήμερα η αναγκαιότητα αυτή είναι μεγαλύτερη κυρίως για ένα λόγο: γιατί έρχεται ως απάντηση στην άνοδο της ακροδεξιάς και της συντήρησης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη και βέβαια έχει ως πρωταγωνιστή την αριστερά.
Η Ηγεσία του ΚΙΝΑΛ μιλάει για στρατηγική ήττα στου ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Εμείς μιλάμε για την ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων. Και το ερώτημα που επιπλέον μπαίνει είναι: την επόμενη των εκλογών θα υπηρετήσουμε την ανάγκη που ούτως ή άλλως θα υπάρξει, της διακυβέρνησης της χώρας από την προοδευτική συμπαράταξη; 

- Το θέμα που πρέπει να προσέξουμε είναι η πρωτοβουλία να λειτουργήσει προς την κατεύθυνση μιας ειλικρινούς και προοδευτικής συνεργασίας και όχι να μεταβληθεί σε ευκαιρία μεταγραφών με ανακύκλωση των ίδιων προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου