Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Β. Αποστόλου: Βόρεια Μακεδονία η ιστορική συμφωνία



Αθήνα, 13/1/2019 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Συμμετοχή του τέως Υπουργού και Βουλευτή Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “Πάμε Αλλιώς” με το δημοσιογράφο Τάκη Σαράντη το Σάββατο 12/1/2019. 

  • Η Βουλή της ΠΓΔΜ προχώρησε στην έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών. Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις σας; 
Έχουμε μεγάλη χαρά κατά πρώτον για την θετική ολοκλήρωση των τροπολογιών στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ που καθιστούν δυνατή την εφαρμογή της συμφωνίας και κατά δεύτερο λόγο γιατί σήμερα όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσησ αναφέρουν τη συγκεκριμένη χώρα με τη νέα της, σύνθετη ονομασία, ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Απο την πλευρά μας, όπως ανέφερε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσουμε άμεσα, με τη παραλαβή της, στην κύρωσή της από την Ελληνική Βουλή. 
  • Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ βάζει θέμα απόσυρσης από την Κυβέρνηση. Πως θα διασφαλίσετε τις απαραίτητες ψήφους; 
Ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει από το κ. Καμένο να διευκρινήσει τη θέση του. Τον κάλεσε να απαντήσει συγκεκριμένα, μια και σκοπεύει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. 
  • Είστε σίγουροι ότι θα πάρετε τους 151 ψήφους; 
Όλα δείχνουν ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Όμως ακόμη και να μην υπάρξει αυτή η πλειοψηφία έχουμε και μια άλλη δυνατότητα συνταγματικά: να συνεχίσουμε τη διακυβέρνηση της χώρας ακόμη και με 120 ψήφους. Δεν θα το κάνουμε όμως. Γι αυτό και ο πρωθυπουργός ζήτησε και πολιτική στήριξη με την ψήφο εμπιστοσύνης 151 βουλευτών. 
  • Δηλαδή σε μια τέτοια περίπτωση θα προχωρήσετε σε πρόωρες εκλογές; 
Ναι, αφού όμως προχωρήσουμε στην άμεση θεσμοθέτηση αυτών που έχουμε εξαγγείλει και ενδιαφέρουν τον ελληνικό λαό και είναι οι ρυθμίσεις της προστασίας της πρώτης κατοικίας, των κόκκινων δανείων, των 120 δόσεων, της αύξησης του κατώτατου μισθού, των σχέσεων κράτους- εκκλησίας και βεβαίως η συνταγματική αναθεώρηση και η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. 
  • Δεν θα υπαρξει αντίδραση για όλα αυτά; 
Έχουμε τη συνταγματική δυνατότητα και μάλιστα δεν θέλουμε να την εξαντλήσουμε. Θα πάμε σε πρόωρες εκλογές. Όσοι τις θέλουν αύριο ας καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου