Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

«Η αστυνομία έχει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας»



Χαλκίδα, 10/12/2018 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Χαιρετισμός του Βαγγέλη Αποστόλου, τέως Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας στο 29ο Συνέδριο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας στη Χαλκίδα, σήμερα Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018: 

«Αν αναλογιστεί κανείς την ανταπόκρισή σας στο τεράστιο επίπεδο της απασχόλησής σας, που ξεκινά από τις εγκληματικές συμπεριφορές κατά της ανθρώπινης ζωής και φτάνει μέχρι την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας στα απομακρυσμένα χωριά, τότε εύκολα μπορεί να ερμηνεύσει γιατί αποτελεί κοινή αντίληψη ότι η Ελληνική Αστυνομία συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας και μάλιστα με αυξανόμενη τάση. 

Αυτή την κατάκτηση πρέπει όλοι μας να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. 
Εμείς ως Πολιτεία πρωτίστως, διασφαλίζοντας αυτές τις συνθήκες που θα καθιστούν την αποστολή σας, όχι μόνο δυνατή αλλά και αξιοπρεπή. 
Κι εσείς βέβαια να μην ξεχνάτε ότι είστε η πρώτη κλήση του πολίτη για βοήθεια στη δοκιμασία του, στη δύσκολη στιγμή του. Είστε το πρώτο καταφύγιο της κακοποιημένης γυναίκας. Δείξτε ευαισθησία στην κραυγή των γυναικών. 

Γιατί σύμφωνα με την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για τη βία κατά των γυναικών, αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που σκοτώθηκαν από τον σύντροφο ή στενό συγγενή τους.
Περίπου 50.000 δολοφονήθηκαν από αυτή την αιτία παγκοσμίως πέρυσι, δηλαδή 137 την ημέρα ή 6 την ώρα . 
Να μην υπάρξει άλλη Ελένη. 

Καλή επιτυχία στις εργασίες σας.» 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου