Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

“Η Ιστορία έχει καταγράψει ότι το ΠΑΣΟΚ έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα”



Αθήνα, 21/11/2018 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Ο τέως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, Βαγγέλης Αποστόλου, παραβρέθηκε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 στο Kontra και την εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου». Στη συνέντευξη ειπώθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής: 

Αυτή η υπόθεση με τις θυρίδες θα αναγκάσει πολύ κόσμο να γυρίσει τις καταθέσεις του κάτω από το στρώμα; 

Υπάρχουν γύρω στις 230.000 θυρίδες όπου εκεί βρίσκεται ένας πλούτος που έχει τη δυνατότητα και μπορεί να βοηθήσει και γι αυτό πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιηθεί. Οι συναλλαγές δεν πρέπει να γίνονται κανονικά; Όταν έχεις μια οικονομία που μπορεί να σταθεί στα πόδια τα δικά μας, δεν πρέπει να γίνουν κινήσεις που να εκμεταλλεύονται όλες τις δυνατότητες; Όλα αυτά γίνονται για το καλό του ελληνικού λαού. 

Δεν πήραμε το μάθημα από τον υπέρογκο δανεισμό που μας έστειλε στα μνημόνια; Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποσαφηνίσω ότι δεν ξέρουμε ακόμη τι θα υπάρχει στο σχέδιο νόμου. Δεν γνωρίζουμε τα μέτρα, μια πρόταση έχει πρόταση.. Γίνονται συζητήσεις δεν είναι κάτι οριστικό. 

Αντιλαμβάνομαι την συμπαράστασή σας στους έχοντες θυρίδες αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε και μια ολόκληρη ελληνική κοινωνία που πρέπει να τύχει της ανάλογης συμπαράστασης, αλλά επαναλαμβάνω ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. 

Αυτό το μέτρο εντάσσεται στη λογική μιας αριστερής κυβέρνησης; 

Ποιος είπε ότι η αριστερά δεν θέλει τη νομιμότητα; Θέλουμε να γνωρίζουμε τι υπάρχει στην οικονομία για να μπορέσει να ενισχυθεί και να βοηθηθεί ολόκληρη η ελληνική κοινωνία. Για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας η ιστορία έχει γράψει ότι την κατέστρεψαν τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ , όπως επίσης θα γράψει ότι το ΠΑΣΟΚ έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα. 

Για την ελληνική οικονομία τι προβλέπετε στον προϋπολογισμό; 

Αύριο ο προϋπολογισμός κι εκεί θα δούμε ότι απέδωσε η προσπάθεια που έγινε από τον ελληνικό λαό. Καταθέτουμε ένα προϋπολογισμό ενώ ήδη έχουμε μπει σε εφαρμογή θετικών μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ. 

Το ότι ανταποκρινόμαστε σε ένα πλεόνασμα 3.5% και έχουμε και υπέρβαση, δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε για να ανακουφίσουμε τους πληττόμενους έλληνες; Αρνηθήκαμε ποτέ ότι υπάρχει μια μεγάλη φορολογία; Προσπαθούμε με όσα έσοδα έχουμε να ικανοποιήσουμε τον ελληνικό λαό. Ήδη 900 εκατ ευρώ θεσμοθετούνται αυτές τις μέρες… έχουμε μείωση του ΕΝΦΙΑ, έχουμε στεγαστικά επιδόματα, έχουμε τη δυνατότητα να μην γίνει η περικοπή των συντάξεων… όλα αυτά δεν είναι μια ανακούφιση για τον ελληνικό λαό; Δεν είναι θετικά αυτά, όταν μάλιστα έχουμε μπει σε μια περίοδο ανάπτυξης και στην βιομηχανική παραγωγή και στις επενδύσεις, όταν έχουμε αύξηση στις εξαγωγές και αγροτικών προιόντων; Αμφιβάλλει κανείς το γεγονός ότι από τα 2,5 δις που είχαμε έλλειμμα στο εμπορικό αγροτικό ισοζύγιο της χώρας έχουμε πέσει κάτω από τα 600 εκατ γιατί αυξήθηκαν οι εξαγωγές; 

Ο προϋπολογισμός δείχνει ότι πλέον έχουμε μπει σε μια θετική πορεία και αυτό πρέπει οπωσδήποτε να το νιώσει ο ελληνικός λαός. Το νιώθει και θα το καταλάβει καλύτερα με την καταβολή των μερισμάτων, με τις μειώσεις των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, έχουμε μια διαδρομή μπροστά μας. 

Άκουσα για το θέμα της απασχόλησης. Είχαμε μια αύξηση της απασχόλησης κατά 120χιλ θέσεις την προηγούμενη χρονιά. Ότι φτάσαμε από το 28% της ανεργίας, που παραλάβαμε στο 19%, δεν δείχνει ότι η χώρα μπαίνει σε μια πορεία; Να περιμένετε και θα δείτε κι άλλα αποτελέσματα σύντομα. 

Για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, σας κατηγορούν ότι παρεμβαίνετε… 

Εμείς λέμε να γίνει έρευνα παντού, αλλά πρώτα να μας πουν ποιοι είναι αυτοί που πηγαινοέφερναν βαλίτσες γεμάτες λεφτά, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Όταν ο ταμίας του ΠΑΣΟΚ βγαίνει και καταθέτει ότι πήγε 1 εκατ. μάρκα στα ταμεία του, τους ενοχλεί ο έλεγχος από τη Δικαιοσύνη; Να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για όλα αυτά και να μην έχουμε ένα πρώην Πρωθυπουργό που εδώ και χρόνια όταν οι υπουργοί του καταδικάζονται δεν έχει πει ούτε μια λέξη, ούτε ένα συγνώμη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου