Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Ολοκληρώθηκαν δυο σημαντικές ενέργειες ανακούφισης των πληγέντων της Β. Εύβοιας

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ


Δύο σημαντικές ενέργειες της κυβέρνησης για την στήριξη των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στη Βόρεια Εύβοια, γνωστοποίησε στο δήμαρχο Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας κ.Καλυβιώτη και τους αντιδημάρχους των Δημοτικών Ενοτήτων Μαντουδίου κ.Χαλιούλια , Λίμνης κ.Καντζούρα και Αγίας Άννας κ. Γεωργάκαινα, ο τέως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Ευβοίας Βαγγέλης Αποστόλου, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στη Λίμνη.

Ο τέως υπουργός κατά τη συνάντηση αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για να ανταποκριθεί σε όλες τις ανάγκες που προέκυψαν από τη συγκεκριμένη καταστροφή και δήλωσε για μια ακόμη φορά ότι θα παρακολουθεί από κοντά την υλοποίησή τους.

Το πρώτο θέμα αφορά απόφαση που υπέγραψε στις 26/10/2018 η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου και θα δημοσιευθεί άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, με την οποία παρατείνονται μέχρι και την 01.04.2019 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ/ Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων με κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στις Δ.Ε.Κηρέως , Ελυμνίων και Νηλέως του Δήμου Λίμνης- Μαντουδίου- Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που λήγουν ή έληξαν από 29.09.2018 μέχρι και την 01.04.2019.Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων /διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

Με την ίδια απόφαση αναστέλλεται μέχρι και την 01.04.2019 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων την 29.09.2018 οφειλών των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων.

Το δεύτερο ζήτημα αφορά τις αποζημιώσεις των ζημιών στον αγροτικό χώρο. Συγκεκριμένα, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι εκτιμήσεις, εκτιμάται ότι οι ασφαλιστικά καλυπτόμενες ζημιές από τον ΕΛΓΑ στη φυτική παραγωγή ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ και στη ζωική παραγωγή τις 250.000 ευρώ. Οι αποζημιώσεις αυτές υπολογίζεται ότι θα οριστικοποιηθούν αρχές της επόμενης χρονιάς και θα καταβληθούν άμεσα.

Όσον αφορά δε τις μη ασφαλιστικά καλυπτόμενες ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο και σε αποθηκευμένα προϊόντα εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 250.000 ευρώ, και αυτές μπορούν να πληρωθούν υπό την προϋπόθεση ότι θα ενταχθούν σε προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (γνωστά ως ΠΣΕΑ στους αγρότες).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου