Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Άρχισαν οι εκτιμήσεις και οι αποκαταστάσεις των ζημιών στην περιοχή Μαντουδίου Ν. Ευβοίας



Χαλκίδα, 2/10/2018 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Άρχισαν οι εκτιμήσεις και οι αποκαταστάσεις των ζημιών στην περιοχή 
Μαντουδίου Ν.Ευβοίας 


Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου, για τις εκτιμήσεις των ζημιών και την αποκατάσταση των υποδομών από τις τραγικές επιπτώσεις των έντονων βροχοπτώσεων στη Βόρεια Εύβοια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 


“Με την αγωνία στο κατακόρυφο για τη τύχη των συμπολιτών μας, που αγνοούνται και τις έρευνες να συνεχίζονται, έγινε σύσκεψη για το συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων στην εκτίμηση και την αποκατάσταση των ζημιών. 
Αυτό που αποτελεί προτεραιότητα αυτή την ώρα είναι το οδικό δίκτυο και ο καθαρισμός της κοίτης των ποταμών. 
Ειδικότερα δε στον αγροτικό χώρο, που οι ζημιές ειναι ολοκληρωτικές άρχισαν ήδη να υποβάλλονται οι σχετικές δηλώσεις στον ΕΛΓΑ. 
Σε μια περίοδο που η αγροτική δραστηριότητα δημιουργούσε προϋποθέσεις για ξαναζωντάνεμα της περιοχής, μετά την έντονη αποβιομηχάνιση που βίωσε τα προηγούμενα χρόνια, ήρθε μια μεγάλη καταστροφή. 
Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την ανακούφιση των πληγέντων κι εγώ προσωπικά θα παρακολουθώ αυτή την πορεία. “ 



Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ακριώτης και Τάσος Πρατσόλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Χρήστος Καλυβιώτης και ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Θανάσης Ζανιάς. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου