Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Την ένταξη περισσότερων αλιέων στο μέτρο της απόσυρσης αλιευτικών σκαφών επιδιώκει το ΥΠΑΑΤ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                            
Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2018



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, στο πλαίσιο της παρουσίας του στις Βρυξέλλες, για το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Επίτροπο Αλιείας και Θαλάσσιων Υποθέσεων κ. Karmenu Vella, προκειμένου να συζητήσει την εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης αλιευτικών σκαφών.

Ο κ. Αποστόλου ζήτησε τη συνδρομή της Επιτροπής ώστε να διερευνηθεί κάθε δυνατότητα, προκειμένου να ωφεληθούν περισσότεροι αλιείς από την εφαρμογή του μέτρου, χωρίς να επηρεαστεί ο συνολικός προϋπολογισμός. Οι δύο πλευρές συζήτησαν εποικοδομητικά και ο Επίτροπος δεσμεύθηκε οι υπηρεσίες του να εξετάσουν τα αιτήματα της Ελληνικής πλευράς, μόλις αυτά κατατεθούν εγγράφως στην Ε. Επιτροπή. 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ευχαρίστησε τον Επίτροπο Vella για το εποικοδομητικό του πνεύμα, ενώ παράλληλα και ο Επίτροπος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την στήριξή του στους στόχους που έχουν τεθεί στην Διάσκεψη MedFish4Ever και για την εν γένει προσήλωση στις αρχές της βιωσιμότητας τόσο του αλιευτικού τομέα όσο και των αποθεμάτων ιχθύων. 

Τέλος, ο κ. Αποστόλου δεσμεύτηκε ότι θα υποβάλει άμεσα τα όσα ζητήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου