Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Β. Αποστόλου: Δεν ισχύει ότι θα τριπλασιαστούν οι εισφορές των αγροτών (*)

(*) Πηγή Left.gr 



Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης υπενθύμισε στους αγρότες, ότι προτίθεται να συζητήσει μαζί τους όποια στιγμή το επιθυμούν, ενώ προανήγγειλε ότι και ο ίδιος θα πραγματοποιήσει ταξίδια ανά την Ελλάδα, ώστε να συναντηθεί μαζί τους και να τους ενημερώσει.

Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης υπενθύμισε στους αγρότες, ότι προτίθεται να συζητήσει μαζί τους όποια στιγμή το επιθυμούν, ενώ προανήγγειλε ότι και ο ίδιος θα πραγματοποιήσει ταξίδια ανά την Ελλάδα, ώστε να συναντηθεί μαζί τους και να τους ενημερώσει

«Δεν ισχύουν όσα ακούγονται για τον τριπλασιασμό των εισφορών των αγροτών» δήλωσε ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Ευαγ. Αποστόλου εξηγώντας ότι η επιβάρυνση των αγροτών θα είναι σταδιακά σε 4 χρόνια, γύρω στο 10% για το ασφαλιστικό και γύρω στο 10% με 15% στο φορολογικό. Υποστήριξε ότι το πιο δύσκολο για τους αγρότες είναι το ασφάλιστρο και όχι το φορολογικό, ενώ χαρακτήρισε τα μέτρα «επώδυνα», κυρίως, γιατί έπεσαν σωρευτικά πάνω τους αγρότες.

Πιο αναλυτικά για το ασφαλιστικό των αγροτών ανάφερε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega ότι ξεκινώντας από τα 940 ευρώ που πληρώνει σήμερα, το χρόνο ο αγρότης για σύνταξη και περίθαλψη θα φτάσει μετά από 4 χρόνια να πληρώνει 1540 ευρώ δηλαδή υπάρχει μια σταδιακή αύξηση κατά 60%. Όμως διέψευσε όσων ακούγονται περί τριπλασιασμού του ασφαλίστρου.

«Αυτός που πληρώνει σήμερα 940 ευρώ το χρόνο, την πρώτη χρονιά θα πάει στα 1200 ευρώ, από το 7 στο 10%. Την επόμενη χρονιά θα πάει στα 1300. Από εκεί και πέρα θα ληφθεί υπόψη και το εισόδημα» εξήγησε.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι η ευνοϊκή μεταχείριση για τους αγρότες ως προς τις δαπάνες του ΟΓΑ οι οποίες καταβάλλονται κατά 85% από τον κρατικό προϋπολογισμό θα συνεχίσει να υπάρχει. Πρόσθεσε επίσης ότι «πάνω από 350.000 αγρότες δεν πληρώνουν τις εισφορές τους», παρόλο που αυτές σήμερα, δεν ξεπερνούν τα 1000 ευρώ τόνισε ο υπουργός.

Τέλος μιλώντας για το φορολογικό, διευκρίνισε ότι για τα εισοδήματα του 2015 δεν θα υπάρξει κάποια μεταβολή, θα πληρωθούν τα ίδια ποσά. "Από το 2017 και πέρα, όταν μπαίνουμε στο 20% και το 2018 στο 26%, η επιβάρυνση θα είναι από 220 – 250 το πολύ γιατί αναφέρεται στο ποσό των 1,3 δισ. δηλαδή στο καθαρό εισόδημα των αγροτών, λόγω υψηλού κόστους παραγωγής. Σημείωσε ότι οι αγρότες πλήρωναν το 2013, 411 εκ. και το 2014 183 εκ. ευρώ.

Δεν παρέλειψε τέλος, την ευνοϊκή ρύθμιση για απαλλαγή των αγροτικών ενισχύσεων, από τη φορολογητέα ύλη, ως το ποσό των 12.000 ευρώ.

Ο υπουργός υπενθύμισε στους αγρότες, ότι προτίθεται να συζητήσει μαζί τους όποια στιγμή το επιθυμούν, ενώ προανήγγειλε ότι και ο ίδιος θα πραγματοποιήσει ταξίδια ανά την Ελλάδα, ώστε να συναντηθεί μαζί τους και να τους ενημερώσει.«Δεν ισχύουν όσα ακούγονται για τον τριπλασιασμό των εισφορών των αγροτών» δήλωσε ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Ευαγ. Αποστόλου εξηγώντας ότι η επιβάρυνση των αγροτών θα είναι σταδιακά σε 4 χρόνια, γύρω στο 10% για το ασφαλιστικό και γύρω στο 10% με 15% στο φορολογικό. Υποστήριξε ότι το πιο δύσκολο για τους αγρότες είναι το ασφάλιστρο και όχι το φορολογικό, ενώ χαρακτήρισε τα μέτρα «επώδυνα», κυρίως, γιατί έπεσαν σωρευτικά πάνω τους αγρότες.


Κατ. Μπρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου