Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ομιλία Αναπληρωτή Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου στις εκδηλώσεις μνήμης στο Κιλελέρ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 22 Μαρτίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χαιρετισμός του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
Βαγγέλη Αποστόλου στο Κιλελέρ

Σήμερα ο αγροτικός κόσμος της χώρας μας αποτίει φόρο τιμής στους αγωνιστές του Θεσσαλικού κάμπου, που με μπροστάρη το Μαρίνο Αντύπα έφεραν τη λύση στο αγροτικό ζήτημα της εποχής τους.
Και είναι μεγάλη τιμή για μένα που εκπροσωπώ ως υπουργός της αγροτιάς σ΄αυτή την εκδήλωση τη πρώτη Κυβέρνηση της Αριστεράς στο τόπο μας.
Οι αγώνες αυτοί εμπνέουν τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τη δική μας, αλλά και τη δική σας πορεία για τη ριζική αναγέννηση τόσο του αγροτικού χώρου, όσο και της θεσμικής του λειτουργίας.
Μας εμπιστευτήκατε τη διακυβέρνηση της χώρας. Όμως για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού χώρου είναι αναγκαία και η ενεργός συμμετοχή όλης της κοινωνίας της υπαίθρου.
Πρώτα και κύρια των αγροτών, τόσο στη διαμόρφωση των πολιτικών όσο και στην υλοποίηση τους.
Γι αυτό και τους πρώτους που συναντήσαμε στη πλατεία Βάθη, με την ανάληψη της ευθύνης, ήταν οι αγρότες με τους οποίους βρεθήκαμε στα μπλόκα.
Κι αυτούς που δεν ήρθαν τότε θα τους υποδεχτούμε την ερχόμενη Πέμπτη.
Για να είμαστε όμως αποτελεσματικοί χρειάζεται να προωθήσουμε και τη συνεργατική λειτουργία του χώρου.
Δεν νοείται για μας συνεταίρος κάποιος που δεν συνεργάζεται με τον συνεταιρισμό του.
Θα χτίσουμε ένα νέο συνεταιριστικό κίνημα απαλλαγμένο από τους συνεταιρισμούς σφραγίδες, απαλλαγμένο από τα φαινόμενα των υπερχρεώσεων - ρυθμίσεων - καταλογισμών και ανακτήσεων.
Να δώσουμε στους αγροτικούς συνεταιρισμούς και στις ομάδες παραγωγών το ρόλο που πρέπει να έχουν, του υπερασπιστή των μικρών και αδύναμων οικονομικά αγροτών, αλλά και της επιχειρηματικότητας του χώρου.
Στην προηγούμενη συνάντησή μας στη Λάρισα πριν λίγες ημέρες αναφέρθηκα διεξοδικά στο πρόγραμμά μας, ανακοινώνοντας μάλιστα και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πληρωμών, το οποίο και άρχισε να υλοποιείται.
Σήμερα όμως προέχει η απόδοση τιμής στους ήρωες...
Και θα τους τιμήσουμε αν όλοι και όλες μαζί δώσουμε τη μάχη της ανατροπής και στον αγροτικό χώρο. Αν κάνουμε πράξη τα προτάγματα του Μαρίνου Αντύπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου