Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ο εμπαιγμός των αγροτών στην προεκλογική περίοδο φτάνει μέχρι την καταβολή χρημάτων που δεν υπάρχουν.

Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου για την καταβολή αποζημιώσεων 33 εκατ. € στους Έλληνες παραγωγούς ροδακίνων και νεκταρινιών εντός της προεκλογικής περιόδου.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου ρυθμίσεων και καταβολής χρημάτων στον αγροτικό χώρο για την άμβλυνση του αρνητικού κλήματος προς τα κόμματα της συγκυβέρνησης, καταπατώντας κάθε έννοια της χρηστής διοίκησης. 

Μετά την πρωτοφανή αλλοίωση των στοιχείων του ΟΣΔΕ για το κουκούλωμα του προβλήματος των βοσκοτόπων και την πρόσκαιρη καταβολή της εξισωτικής ενίσχυσης σε κτηνοτρόφους, την απελευθέρωση αλίευσης από μηχανότρατες/ βιντζότρατες, με σημερινό Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΑΤ ανακοινώθηκε η άμεση καταβολή αποζημιώσεων ύψους 33 εκατ. € στους Έλληνες παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών, για την αντιστάθμιση των απωλειών εισοδήματος που είχαν το 2014 από την πτώση των τιμών, που προκάλεσε η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, μετά από έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δυστυχώς ο κ. Καρασμάνης εκμεταλλευόμενος την πολύ δύσκολη κατάσταση των Ελλήνων παραγωγών, που προκάλεσαν οι πολιτικές επιλογές της συγκυβέρνησης στην οποία ο ίδιος συμμετέχει, εμφανίζεται ως υπέρμαχος της οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων, που αν μη τι άλλο έχουν ανάγκη.
Όμως οι υποσχόμενες ενισχύσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα διότι δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν η επικαλούμενη έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Υπουργός ενώ την ανακοινώνει δεν τη δημοσιοποιεί.


Πέραν τούτου, η καταβολή χρηματικής ενίσχυσης ως αντιστάθμιση της απώλειας εισοδήματος αφορά πρόγραμμα de minimis, για το οποίο ουδέποτε έχει κατατεθεί φάκελος και πολύ περισσότερο δεν έχει λάβει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Καλούμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να μην εμπλέκει τις υπηρεσίες που προΐσταται στον προεκλογικό πανικό του, και να μην εμπαίζει με τη δυστυχία των παραγωγών υποσχόμενος χρήματα, που δεν υπάρχουν. Το ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ για ανατροπή δεν ανακόπτεται με παλαιοκομματικού τύπου χειρισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου