Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Από τον Έβρο ξεκίνησε την Πέμπτη το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου 2014 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης της Κ.Ο., Βαγγέλης Αποστόλου, το οδοιπορικό του στη Θράκη και την Κεντρική Μακεδονία.

Συνοδευόμενος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου επισκέφτηκε κτηνοτροφικές μονάδες, που τα ζώα θανατώθηκαν λόγω της ευλογιάς. Σε μια από αυτές, που μετατράπηκε σε νεκροταφείο, άκουσε τους κτηνοτρόφους να του εκφράζουν τα παράπονα τους και τη λύπη τους για τα ζώα που έχασαν.

Ο Β.Αποστόλου συνομιλεί με τον κτηνοτρόφο μπροστά στις ερειπωμένες εγκαταστάσεις του
Το προαύλιο των εγκαταστάσεων που έχει μεταβληθεί σε τάφρο ενταφιασμού των 300 προβάτων της μονάδας που είχαν προσβληθεί από την ευλογιά .
Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στις Φέρες, όπου στις 10:30 είχε σύσκεψη με φορείς των αγροτών και κτηνοτρόφων όπως και μεμονωμένων πληγέντων και μη αγροκτηνοτρόφων.

Συνάντηση με κτηνοτρόφους στις Φέρες.
Ο κ. Αποστόλου άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των πληγέντων κτηνοτρόφων από τον πρόεδρο τους κ. Δουνάκη Κώστα, ο οποίος ανέλυσε όλα τα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους του με λεπτομέρειες. Ταυτόχρονα κατέθεσε τις προτάσεις το κόμματος του και απάντησε για τον τρόπο που μπορούν να δοθούν λύσεις στα προβλήματα, ενώ παράλληλα υποσχέθηκε να προωθήσει τα προβλήματα των πληγέντων από τις ζωονόσους κτηνοτρόφων σε κεντρικό επίπεδο.

Επι πλέον στηλίτευσε το γεγονός ότι στον Έβρο, που είναι πύλη εισόδου, παραμένει ανενεργή η δομή αντιμετώπισης των ζωονόσων, η οποία χρειάζεται μόνο προσωπικό, αλλά κανένας από τους Βουλευτές και μάλιστα τρεις υφυπουργούς δεν κόπτεται και δεν ενδιαφέρεται να παράξει έργο στο νομό...

Οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τον τρόπο που διεξήχθη η συζήτηση, και για τις απαντήσεις που πήραν.

ομιλία Β.Αποστόλου σε συγκέντρωση κτηνοτρόφων στην Κομοτηνή

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μίλησε σε συγκέντρωση των κτηνοτρόφων στη Κομοτηνή τονίζοντας ιδιαίτερα τις προτεραιότητες της αυριανής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τον αγροτικό χώρο. Αναφερόμενος ιδιαίτερα στην Κτηνοτροφία στάθηκε στην σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή του κλάδου για την Θράκη τα δύο τελευταία χρόνια με τον ιό της ευλογιάς και τον καταρροϊκό πυρετό.

Επι πλέον αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματός του που δεν περιορίζονται στις ουσιαστικές προϋποθέσεις αναπλήρωσης του ζωϊκού κεφαλαίου τους μόνο, αλλά και στην διατηρησημότητα του, με υλοποίηση προγραμμάτων Βιολογικής Κτηνοτροφίας.

"Στόχος μας είναι να καταστεί η Χώρα μας αυτάρκης σε γάλα και κρέας, όπως ήταν την δεκαετία του ’80 και όχι να δίνονται δις ευρώ για τις εισαγωγές αυτών των προϊόντων από άλλες χώρες. Επίσης, θέλουμε να προσθέσουμε επι πλέον αξία στα προϊόντα, καταστώντας τα ικανά να σταθούν στις αγορές του εξωτερικού".

Την επόμενη ημέρα, την Παρασκευή το πρωί, επισκέφτηκε τη Περιφερειακή Ενότητα της Ξάνθης, όπου συναντήθηκε στα Άβδηρα με αιγοπροβατοτρόφους και αγελαδοτρόφους της περιοχής και το μεσημέρι έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης με θέμα την πρόταση του Συριζα για την ανασυγκρότηση του αγροτικού χώρου .

Το απόγευμα της ιδιας ημέρας βρέθηκε στο Κιλκίς, όπου μετά την επίσκεψή του σε δύο οργανωμένες αγελαδοτροφικές μονάδες μίλησε σε συγκέντρωση των αγροτών της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου