Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Άγριο ξεπούλημα σε όλη τη Στερεά Ελλάδα.

Ως γνωστόν το ΤΑΙΠΕΔ μετά από κυβερνητική εντολή και με τις ευλογίες των δανειστών, επιχειρεί να βγάλει στο σφυρί παραθαλάσσιες εκτάσεις μεγάλης οικονομικής, κοινωνικής αλλά και περιβαλλοντικής αξίας.
Από το 2013 και έπειτα συνεχώς προστίθενται στη λίστα της ντροπής, πανέμορφες παραλίες, μεγάλες εκτάσεις-φιλέτα μπροστά στη θάλασσα, αστικά ακίνητα σημαντικής οικονομικής αξίας, ακόμα και λουτροπόλεις σε ολόκληρη τη χώρα και φυσικά και στην Περιφέρειά μας. Στο βωμό της "ανάπτυξης" και της τουριστικής "αξιοποίησης", η Κυβέρνηση ουσιαστικά εκποιεί την περιουσία του ελληνικού δημοσίου σε τιμή "ευκαιρίας", εξυπηρετώντας εγχώρια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τις τοπικές κοινωνίες και τις ανάγκες τους. 

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει βάλει πωλητήρια στις εξής παραλίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας:

-Π.Ε. Εύβοιας:
>Άγιος Δημήτριος Δήμου Κύμης – Αλιβερίου 77.500 τ.μ., διαθέσιμη για Παραθεριστικές Κατοικίες/ Ξενοδοχείο.


-Π.Ε. Φθιώτιδας: 
>Σκάρφεια Δήμου Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου 1.136,438 τ.μ. διαθέσιμη για Παραθεριστικές Κατοικίες/Ξενοδοχείο. 


>Κάμπινγκ Καμένων Βούρλων Δήμου Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου 930,26 τ.μ.
Σύμφωνα δε με το νομοσχέδιο που έχει γίνει γνωστό για τους αιγιαλούς, προβλέπεται ότι οι παραλίες που βρίσκονται μπροστά από δημόσια ακίνητα μπορούν ακόμα και να περάσουν, από τον ιδιώτη που θα τα αγοράσει, σε κατάσταση αποκλειστικής χρήσης με πλήρη απαγόρευση της ελεύθερης πρόσβασης.

Στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ επίσης έχουν περάσει παραθαλάσσιες εκτάσεις, που σύντομα θα μπουν σε πωλητήρια, κοντά σε πολύ γνωστές παραλίες: 

-Π.Ε. Εύβοιας :
>Κρύα Βρύση Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας 72.727τ.μ.


> Πευκί Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού-Αρτεμησίων 54.370 τ.μ. 
>Άγιος Νικόλαος Δήμου Χαλκίδας 33.256 τ.μ.



>Κινέτα Φυγιά Καρύστου 25.870 τ.μ.
> Λιμνιώνας Δήμου Μεσσαπίων – Διρφύων 11.000 τ.μ. 

-Π.Ε. Φθιώτιδας: 
>Γρανιτσάδες Δήμου Στυλίδας 26.398τ.μ. 


Επίσης στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ έχουν περάσει και ιαματικές πηγές: 

- Π.Ε. Φθιώτιδας: 
Ήδη από το 2013 βρίσκεται σε εξέλιξη διεθνής διαγωνισμός για την αξιοποίηση τεσσάρων ακινήτων ιαματικών πηγών . Ειδικότερα πρόκειται για τα εξής ακίνητα: 

-Το ακίνητο ιαματικών πηγών Υπάτης, το οποίο βρίσκεται εντός της πόλης των Λουτρών Υπάτης. 
-Το ακίνητο ιαματικών πηγών Θερμοπυλών, το οποίο είναι όμορο της ιστορικής πόλης των Θερμοπυλών. Η ιαματική πηγή με τα πέντε κτίρια βρίσκονται στο μεγαλύτερο τμήμα του ακινήτου. 
-Το ακίνητο ιαματικών πηγών Κονιαβίτη Καμένων Βούρλων, το οποίο είναι όμορο της πόλης των Καμένων Βούρλων (στη δυτική πλευρά της) και αναπτύσσεται από τη θάλασσα μέχρι τους πρόποδες του όρους Κνημίς. Αποτελείται από τρία τμήματα, εκ των οποίων το μεγαλύτερο (με το κάμπινγκ) έχει παραθαλάσσιο μέτωπο μήκους περίπου 800 μέτρων. 
-Το ακίνητο ιαματικών πηγών Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων, το οποίο αναπτύσσεται εντός της πόλης των Καμένων Βούρλων, από τη θάλασσα μέχρι και τις πλαγιές του όρους Κνημίς. Αποτελείται από πέντε τμήματα, σε ένα εκ των οποίων περιλαμβάνονται πέντε κτίρια. 

-Π.Ε. Εύβοιας: 

Το Υδροθεραπευτήριο Αιδηψού 
Με την απόφαση 234 της διυπουργικής επιτροπής αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στο ΤΑΙΠΕΔ κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή το Υδροθεραπευτήριο Λουτρών Αιδηψού κυριότητας του ΕΟΤ συνολικής έκτασης 22.115 τ. μ. μετά των επ’ αυτού κτιριακών εγκαταστάσεων. 

Εκτός των παραπάνω έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ και τα παρακάτω : 
1) Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού 
Το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους των δικαιωμάτων λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης όλων των υποδομών του Χιονοδρομικού Κέντρου , «ιδίως των επίγειων εγκαταστάσεων μεταφοράς προσώπων με αναρτημένα ή ελκόμενα οχήματα, υπαίθριων διαδρομών (πίστες χιονοδρομίας) και χώρων στάθμευσης οχημάτων» συνολικής έκτασης 11.100 στρεμμάτων. 

2)Ξενία Δελφών & Αράχωβας
Με την απόφαση 234 της διυπουργικής επιτροπής αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων μεταβιβάζονται και περιέρχονται στο ΤΑΙΠΕΔ χωρίς αντάλλαγμα. 

3) Πρώην Ειρηνοδικείο Λίμνης 
Προς πώληση σε ιδιώτες τέθηκε το κτήριο του μέχρι πρότινος Ειρηνοδικείου Λίμνης, μετά την εκχώρηση του στο ΤΑΙΠΕΔ. Το ακίνητο είναι ακατοίκητο και εγκαταλειμμένο από το 2012, όταν σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα τα Ειρηνοδικεία Λίμνης και Αγίας Άννας ενοποιήθηκαν με το Ειρηνοδικείο Ιστιαίας. 
Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της παραλιακής οδού της Λίμνης, στην οδό Ποσειδώνος. Οικοδομήθηκε στο διάστημα 1960-1972.Το κτήριο είναι διώροφο (ισόγειο και Α’ όροφος) συνολικής έκτασης 189,30 τ.μ. 


4) Έκταση για τη δημιουργία εγκαταστάσεων Logistics. 
Γεωτεμάχιο στην Αγία Παρασκευή Δήμου Λαμίας συνολικής έκτασης 255,506 τμ. 



5) Έκταση για τη δημιουργία Σπα και ξενοδοχείου.
Γεωτεμάχιο συνολικής έκτασης 785,398 τμ στο Πλατύστομο Δήμου Μακρακώμης.


Σε αυτή την άνευ προηγουμένου επίθεση στη δημόσια περιουσία της Περιφέρειάς μας οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν να ενημερωθούν και να δράσουν συντεταγμένα και αποτελεσματικά. 
Προς αυτή τη κατεύθυνση κι εμείς θα πάρουμε σχετικές πρωτοβουλίες .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου