Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ξεπουλιέται παραθαλάσσια έκταση στην παραλία Λιμνιώνα στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων.

Με το Φ.Ε.Κ τεύχος Β' αρ. φύλ. 1387/30-5-2014 μεταβιβάζεται στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε» (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ) κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή ακίνητο 11 στρ. κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου στην Παραλία Λιμνιώνα του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στην Εύβοια. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη έκταση περιήλθε στην κυριότητα του Δημοσίου μετά τον καθορισμού της παραλίας και του αιγιαλού της περιοχής. 


Πρόκειται για μία περίπτωση, που το Ελληνικό Δημόσιο αποφασίζει τη μεταβίβαση ακινήτων στο ΤΑΙΠΕΔ σε όλη τη χώρα, χωρίς καμία συνεννόηση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας αλλά και της αρμόδιας δημοτικής και περιφερειακής αρχή του τόπου. 

Οι μεθοδευμένες αυτές ενέργειες της κυβέρνησης, οδηγούν σε μια σειρά ερωτημάτων που χρειάζονται πειστικές απαντήσεις: 

Που ακριβώς βρίσκεται η εν λόγω έκταση; 
Πρόκειται για δασική περιοχή ή για παραθαλάσσια έκταση–φιλέτο, η οποία θα πωληθεί για συγκεκριμένες τουριστικές χρήσεις σε επιχειρηματικά συμφέροντα; 
Ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις σε αυτή την περίπτωση και με ποιες επιπτώσεις στη φυσιολογία και μορφολογία της παραλίας και της ευρύτερης περιοχής;
Ποιες διαδικασίες θα ακολουθηθούν και ποιος θα εγγυηθεί-και με ποιους όρους-τη διαφάνεια της διαδικασίας; 

Για μια ακόμα φορά η συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ κινείται σε θολά νερά «αξιοποιώντας» εκτάσεις που ανήκουν στον ελληνικό λαό χωρίς κανένα εθνικό σχεδιασμό, χωρίς καμία συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρον για την απαραίτητη συναίνεση που απαιτούν οι δύσκολοι και ύποπτοι καιροί τους οποίους ζούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου