Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Απαράδεκτη η κατάσταση με τις εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς και στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών καθώς και στα Κέντρα Υγείας Σχηματαρίου, Διστόμου και Αλιάρτου.

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

Απαράδεκτη παραμένει η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς και στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών εξαιτίας της έλλειψης  ιατρικού προσωπικού και κονδυλίων, με αποτέλεσμα  να μην μπορούν να «βγουν» οι εφημερίες τόσο στο ΓΝΛ, όσο και στο ΓΝΘ, καθώς το ΓΝΛ έχει ήδη μείνει με τρεις (3) μόνο ειδικευμένους παθολόγους και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα μείνει επίσης με τρεις (3) μόνο ειδικευμένους παθολόγους και το ΓΝΘ. Να σημειωθεί ότι, κατόπιν των προαναφερθέντων,  για πρώτη φορά δόθηκε εντολή για το Κέντρο Υγείας Διστόμου να μείνει για 3 ημέρες χωρίς εφημερεύοντα δεύτερο ιατρό, ενώ για το  Κέντρο Υγείας Αλιάρτου η ίδια εντολή δόθηκε για 7 ημέρες. Επίσης, στα επείγοντα ιατρεία του ΓΝΘ, εδώ και τρεις μήνες, μπαίνει ο γενικός ιατρός μόνο με ετοιμότητα αφήνοντας έναν ειδικευμένο παθολόγο και έναν ειδικευόμενο να καλύψουν κλινική και επείγοντα στην εφημερία.

Επίσης, απλήρωτες παραμένουν οι επιπρόσθετες εφημερίες από το 2011 στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς τόσο του  ιατρικού, όσο και του νοσηλευτικού προσωπικού. Επιπλέον, αναφορικά με τις εφημερίες στο  Γενικό Νοσοκομείο Θηβών πρέπει να σημειωθεί ότι για το έτος 2009 το μήνα Νοέμβρη δεν πληρώθηκαν οι εφημερίες όλου του μήνα, στους ιατρούς του ΓΝΘ. Όσο αφορά την Παθολογική Κλινική του ΓΝΘ, το έτος 2010 δεν πληρώθηκαν οι επιπρόσθετες εφημερίες του Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, ενώ επίσης δεν έχουν πληρωθεί οι επιπρόσθετες εφημερίες για τα έτη 2011, 2012 και 2013. Πρέπει μάλιστα να υπογραμμιστεί ότι το πρώτο τετράμηνο του 2013 οι  τρεις  ειδικευμένοι παθολόγοι στο ΓΝΘ υποχρεώθηκαν να κάνουν μέχρι και 11 εφημερίες το μήνα. Για το 2014 δεν έχουν πληρωθεί οι επιπρόσθετες εφημερίες του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Απλήρωτες παραμένουν επίσης και οι εφημερίες στα Κέντρα Υγείας Σχηματαρίου, Διστόμου  και Αλιάρτου. Κατά τα άλλα, η μνημονιακή συγκυβέρνηση επιμένει στην ύπαρξη του πρωτογενούς  πλεονάσματος.

Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε να στελεχωθεί άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, το Γενικό Νοσοκομείο Θηβών και τα Κέντρα Υγείας Σχηματαρίου, Διστόμου και Αλιάρτου από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να δοθούν κονδύλια ώστε να πληρωθούν τόσο οι χρωστούμενες από το 2011 επιπρόσθετες εφημερίες, όσο και οι εφημερίες που πρέπει να γίνονται κάθε μήνα;
2. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε να υπάρχει ο προβλεπόμενος αριθμός ιατρών τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς και το Γενικό Νοσοκομείο Θηβών όσο και στα Κέντρα Υγείας Σχηματαρίου, Διστόμου και Αλιάρτου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου