Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Τοποθέτηση Β.Αποστόλου για τα ζώα συντροφιάς.

Απόσπασμα από την ομιλία του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ και Συντονιστή θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο. σχετικά με το άρθρο 46 του σ/ν του ΥΠΑΑΤ που αφορά στα ζώα συντροφιάς, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στις 13/1/2014:


«Σχετικά με το άρθρο που αφορά την προστασία των ζώων συντροφιάς, πραγματικά κύριε Υπουργέ αυτή την παρέμβαση που κάνετε, να την ξαναδείτε όσον αφορά τις παραστάσεις ζώων. Και βεβαίως, διασκεδάστε αυτή τη συζήτηση που έγινε για τους ακρωτηριασμούς ζώων, δεν ταιριάζει στον πολιτισμό μας να εκφράζονται τέτοιες απόψεις». 


Σε επόμενη τοποθέτησή του πρόσθεσε:
«Θέλω να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα από την αρχή, ότι η μορφή και ο σωματότυπος των πλασμάτων που ζουν σε αυτόν τον πλανήτη μεταλλάσσεται, ανάλογα με τις προϋποθέσεις, που η ίδια η φύση δημιουργεί, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες επιβίωσής τους. 
Δεν είναι δυνατόν αυτές οι μεταλλαγές να γίνονται με επεμβάσεις του ανθρώπου, που ουσιαστικά υπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Άρα, από αυτή την άποψη, να μου επιτρέψει ο συνάδελφός μου (ο κ. Κόλλιας), να έχω εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο συγκεκριμένο ζήτημα. Όλα τα όντα σε αυτό τον πλανήτη, έχουν τις ίδιες δυνατότητες, τις ίδιες ευκαιρίες. Μην προσπαθούμε να επιβάλουμε εμείς στα ζώα, τις δικές μας επιθυμίες, για να ανταποκριθούν στην επιβίωσή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου