Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Ο αγώνας για το δικαίωμα στην εργασία και τη κοινωνική αξιοπρέπεια συνεχίζεται - Κανείς απολυμένος ούτε στα ΕΑΣ ούτε στην ΗΜΚ.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντισταθεί στα κυβερνητικά σχέδια για την σαλαμοποίηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και την διάλυσή της.
Καλεί τους εργαζόμενους των αμυντικών βιομηχανιών να συνευρεθούν με τους άλλους κλάδους (καθηγητές, γιατρούς, εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα κ.α.), σε έναν αγώνα για μια Ελλάδα της παραγωγής και της προκοπής, χωρίς μνημόνια και τρόικες, που μπορεί να αποτρέψει και την εκκαθάριση» της αμυντικής βιομηχανίας.
Ειδικά για την Ηλεκτρομηχανική Κύμης, που είναι σε μια περιοχή που πλήττεται σοβαρά από την ανεργία και την εγκατάλειψη, επισημαίνουμε την κοροϊδία των εργαζομένων της από τη συγκυβέρνηση και τις προηγούμενες κυβερνήσεις που συνειδητά την απαξίωσαν χρόνο με το χρόνο. Κοροϊδία που κρατάει χρόνια τώρα.  Φτάνει πια. Έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Μαζί με τους εργαζόμενους και τους δημότες της περιοχής απαιτούμε:
ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ
Σε αντίθετη περίπτωση υποστηρίζουμε τις θέσεις του σωματείου των εργαζομένων και θα αγωνιστούμε μαζί τους μέσα και έξω από τη Βουλή:
1.   Μεταφορά του προσωπικού της ΗΜΚ σύμφωνα με τις ανάγκες των υπηρεσιών στην περιοχή Κύμης - Αλιβερίου
2.   Μεταφορά προσωπικού προς άλλες υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ
3.   Το πρόγραμμα  μεταφοράς  προσωπικού από εργοστάσια που κλείνουν  προς άλλα εργοστάσια των ΕΑΣ, να περιλαμβάνει και τους εργαζόμενους της ΗΜΚ.
4.   Το ίδιο να ισχύσει και για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου
Ο αγώνας για το δικαίωμα στην εργασία  και τη κοινωνική αξιοπρέπεια συνεχίζεται. 

Κανείς απολυμένος ούτε στα ΕΑΣ ούτε στην ΗΜΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου