Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Οι αγρότες της Εύβοιας αντιμετωπίζουν στις συναλλαγές τους με τις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. σοβαρά προβλήματα όσον αφορά την επιστροφή ΦΠΑ.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από το Βουλευτή Εύβοιας Β. Αποστόλου, το Περιφερειακό Σύμβουλο Ν. Στουπή και το μέλος της Ν.Ε. Γ. Ακριώτη συναντήθηκε στις 29/9/2013 με το Προεδρείο του Γεωργικού Συνεταιρισμού Ψαχνών.

Το βασικό πρόβλημα που απασχόλησε τη συνάντηση αφορούσε το γεγονός ότι οι Δ.Ο.Υ. δεν αποδέχονται ως αληθείς τις δηλούμενες παραγόμενες ποσότητες των προϊόντων από τις αγροτικές τους καλλιέργειες , καθόσον μέσω δεικτών που έχει συντάξει Επιτροπή των Δ.Ο.Υ. , αμφισβητούνται οι πραγματικές ανά στρέμμα αποδόσεις. 

Το θέμα καθίσταται μείζον, αφού το ποσό του επιστρεφόμενου ΦΠΑ αποτελεί ουσιαστικά το μοναδικό οικονομικό εργαλείο εξασφάλισης της διαβίωσής τους σε πολλές αγροτικές οικογένειες. 

Για τούτο δεσμεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία να απευθύνει αίτημα στην Περιφέρεια για τη διοργάνωση σύσκεψης των καθ ύλη αρμόδιων Γεωπόνων Εφαρμογών της Δ/νσης αλλά και των κατά τόπους Γραφείων Αγροτικής Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους των Αγροτών και της Πολιτικής Ηγεσίας ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα και κυρίως να υπάρξει υπεύθυνη επιστημονική γνωμοδότηση με βάση την βιβλιογραφία αλλά και την αξιολογούμενη γεωργική πράξη επί του μέσου όρου τριετίας ή πενταετίας των καλλιεργητικών αποδόσεων στα βασικά προϊόντα του Νομού μας . 

Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη δέσμευση ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία θα φέρει το θέμα στη Βουλή για να δώσει τη λύση το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου