Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Συγκέντρωση των εργαζόμενων του ΕΟΠΥΥ με τον βουλευτή Β. Αποστόλου την Τετάρτη 25-9-2013 στις 12.30΄μ.μ.

Την Πέμπτη 12-9-13,   ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ Εύβοιας και Βοιωτίας, εκπροσωπούμενος  από την Πρόεδρο Γκαίτατζή Μαρίνα και την Γραμματέα Κηρύκου Ασημίνα, συναντήθηκαν  στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας με τον υπεύθυνο  της Επιτροπής Υγείας και Μέλος της Ν.Γ. της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας Μακρυπούλια Νίκο και με το μέλος της Γραμματείας  Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκίδας  Κατσάτο Τάσο.

Το Προεδρείο του Συλλόγου  ενημέρωσε για την απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει όλο το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ (υγειονομικό και διοικητικό) στη κινητικότητα-διαθεσιμότητα του δημόσιου τομέα.
Το Προεδρείο των εργαζόμενων τόνισε ότι μ΄ αυτό τον τρόπο θα διαλυθεί το δίκτυο της πρωτοβάθμιας φροντίδας της  χώρας, με μετάβαση πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ στο διαλυμένο ΕΣΥ, εκχωρώντας παράλληλα υπηρεσίες στα ιδιωτικά μεγάλα συμφέροντα.

Ιδιαίτερη επισήμανση έγινε από την Πρόεδρο και την Γραμματέα του Συλλόγου, ότι η απόφαση αυτή της συγκυβέρνησης, θα επιφέρει και στο νομό Εύβοιας -Βοιωτίας τη διάλυση της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας φροντίδας   Υγείας με οδυνηρά οικονομικά αποτελέσματα στους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στους συνταξιούχους.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε ότι υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων και προτάσεων με το Σύλλογο. Επίσης ενημερώθηκε το Προεδρείο για την κοινοβουλευτική δραστηριότητα του ΣΥΡΙΖΑ για την Εύβοια και συγκεκριμένα του βουλευτή Αποστόλου Βαγγέλη, για τα ζητήματα της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στο νομό.

Τέλος η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε το Προεδρείο για τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων του κόμματος εν όψει των απεργιακών κινητοποιήσεων και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση – συζήτηση στο χώρο του ΕΟΠΥΥ στη Χαλκίδα, των εργαζόμενων  του ΕΟΠΥΥ με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον βουλευτή Αποστόλου Βαγγέλη, την Τετάρτη 25-9-2013 και ώρα 12.30΄μ.μ.
Επιτροπή  Υγείας ΣΥΡΙΖΑ  ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου