Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Με πρόσχημα τη περιβαλλοντική προστασία εισάγουν ακόμη ένα νομοσχέδιο παρεκκλίσεων και εξαιρέσεων και με εισπρακτική κατεύθυνση

Όταν εκατοντάδες οριστικά χαρακτηρισθέντα κατεδαφιστέα αυθαίρετα ζουν και βασιλεύουν παρά τα επικοινωνιακά κόλπα της συγκυβέρνησης, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή ένα νέο νομοσχέδιο γεμάτο με σωρεία παρεκκλίσεων και εξαιρέσεων σχεδόν για όλα τα θέματα για τα οποία το ΣτΕ έχει αμετάκλητα αποφασίσει και νομολογήσει υπέρ της περιβαλλοντικής προστασίας.

Τι να πρωτοαναφέρει κανείς; Aυθαίρετα σε δάση, αιγιαλό, αρχαιολογικούς χώρους, που υπερβαίνουν το ύψος κορυφογραμμών, πρώτης κατοικίας σε δημόσια ακίνητα, αυθαίρετα σε κοινόχρηστους χώρους, σε ιστορικούς τόπους αλλά και αυθαίρετα Δήμων, ΝΠΔΔ, ακόμη σε θρησκευτικούς χώρους, χιονοδρομικά κέντρα και σε μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών.

Είναι φανερό πια ότι ούτε οι παρεκκλίσεις και εξαιρέσεις, ούτε η αναμονή εσόδων μπορούν να φέρουν τάξη και προστασία για το περιβάλλον στην εκτεταμένη αυθαιρεσία ανά την επικράτεια. Απαιτείται αγώνας για μια άλλη πολιτική για τη πραγματική προστασία του περιβάλλοντος, από μια άλλη κυβέρνηση. Αγώνα για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου