Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Παρέμβαση στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου (17/7) για τις λαϊκές αγορές

Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Β. Αποστόλου κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου αναφερόμενος στο θέμα των λαϊκών αγορών και το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης μεταξύ άλλων τόνισε τα παρακάτω:

«Θεωρώ ότι είναι λάθος να προσεγγίζουμε την οργάνωση των λαϊκών αγορών με μοναδικό κριτήριο την ύπαρξη πολιτικάντικων συμπεριφορών, είτε από τους Δημάρχους είτε από τους Αντινομάρχες. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει και να το καταδικάσουμε αλλά και να δούμε πώς θα το "γιατρέψουμε".

Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι λαϊκές αγορές σημαίνει επαφή πολιτών και κυρίως αγροτών - παραγωγών. Ποιοι είναι οι χώροι που είναι πιο κοντά με αυτούς; Σίγουρα είναι ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επειδή όμως υπάρχει ιδιαιτερότητα όσον αφορά την Αττική και τη Θεσσαλονίκη - όπου είναι αδύνατος ο συντονισμός των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης - εκεί έχει μπει η Περιφέρεια. Θα έλεγα ότι αν μπορούσε σε βάθος χρόνου η Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής να το οργανώσει θα ήταν πιο καλά. 

Από εκεί και πέρα, το να ερχόμαστε τώρα ιδιαίτερα στην Περιφέρεια να απαγορεύουμε στους Δήμους και ιδιαίτερα στους όμορους να μπορούν να στηρίζουν τη συγκεκριμένη διαδικασία, είναι επίθεση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτοί ζουν από μέσα τα προβλήματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή δεν μπορούμε να τα λύσουμε και να τα παρακολουθήσουμε να τα αφορίζουμε. Η άποψή μας είναι ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι αυτή η οποία θα έχει ουσιαστικό ρόλο σε αυτά τα ζητήματα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου