Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ανοικτή επιστολή προς το Δήμαρχο και τους πολίτες της Καρύστου

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε τα δίκαια αιτήματα της Καρυστίας και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής

Αξιότιμε κ Δήμαρχε

Παίρνοντας αφορμή από την επιστολή σας της 27/5 με θέμα την παραμονή του υποκαταστήματος ΙΚΑ Καρύστου στην οποία ζητάτε από όλους τους βουλευτές του νομού να επιδείξουν «την απαραίτητη προσοχή» και να συνδράμουν στο αναφερόμενο αίτημα επιτρέψτε μου για την πλήρη ενημέρωσή σας συνοπτικά να αναφέρω τις ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και εμένα προσωπικά όχι μόνο για την παραμονή των απαραίτητων δημόσιων υποδομών στη περιοχή αλλά και για την παραγωγική της ανασυγκρότηση για την επίτευξη καλλίτερης ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Κατά την επίσκεψη των τομεαρχών αγροτικής ανάπτυξης και τουρισμού της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στη Κάρυστο στις 11/3/13 ανάπτυξαν τις προσεγγίσεις του κόμματος για τα θέματα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής, τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες ανάπτυξης της. Στάθηκαν αναλυτικά στις δυσκολίες του κόσμου της εργασίας της Καρυστίας που πλήττεται δραματικά από τις επιπτώσεις της νέο φιλελεύθερης πολιτικής και των μνημονίων και αναφέρθηκαν ειδικότερα σε θέματα ανασυγκρότησης του αγροτικού χώρου, του κλάδου διατροφής και του τουριστικού τομέα. Επισήμαναν επίσης ότι το κόμμα μας θα σταθεί δίπλα σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση των κατοίκων για την επίτευξη των δίκαιων αιτημάτων τους.

Σε ερώτηση μας προς τον Υπουργό Οικονομικών από τις 11/1/13  ζητούσαμε τη διατήρηση των περιφερειακών Δ.Ο.Υ (και της Καρύστου) λόγω των γνωστών ιδιομορφιών της Εύβοιας, αλλά και της δραστηριοποίησης στις περιοχές των υπό κατάργηση Δ.Ο.Υ άνω των 7.000 επιχειρήσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι μικρές ατομικές επιχειρήσεις στις οποίες οι ίδιοι οι επιχειρηματίες είναι αναγκασμένοι για την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στην Δ.Ο.Υ. πράγμα που σημαίνει πέραν του μεγάλου χρόνου μετακίνησης και την επιπλέον επιβάρυνση τους.

Στις 20/10/12 κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Κάρυστο και συμμετοχής στην ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ο ίδιος προσωπικά τόνισα ότι : Η περιοχή που καλύπτει ο δήμος Καρύστου αποτελεί μια εντελώς ξεχωριστή γεωγραφική, οικονομική και κοινωνική οντότητα, της οποίας τόσο η εύρυθμη λειτουργία όσο και οι ανάγκες ανάπτυξης απαιτούν για την εξυπηρέτηση των δημοτών την ύπαρξη και λειτουργία όλων των δημόσιων υπηρεσιών. Το τριετές πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και εξοικονόμησης πόρων (που προβλέπει μεταξύ άλλων το κλείσιμο των ΔΟΥ) έχει ανακοινωθεί από τις 2/5/11 και επομένως είναι συντεταγμένος στόχος των μνημονιακών κυβερνήσεων. Η περιοχή κινδυνεύει να μείνει χωρίς βασικές οικονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες γεγονός που θα έχει αρνητική επίδραση  τόσο για την ανάπτυξή της όσο και για τους κατοίκους της. Επίσης ότι η Εύβοια πρέπει να εξαιρεθεί από την προωθούμενη ρύθμιση (μια δημόσια υπηρεσία (ΙΚΑ, Δ,Ο.Υ κλπ ανά νομό) αφού έχουν εξαιρεθεί τόσοι άλλοι νομοί χωρίς να παρουσιάζουν τις δυσκολίες που παρουσιάζει ο νομός μας.

Τελειώνοντας επισημαίνω ότι για το θέμα του ΙΚΑ ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ήδη από τις 12/11/12 ρωτούσαμε μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας τον αρμόδιο υπουργό : «αν σκοπεύει να λάβει υπ’ όψη του τις ιδιομορφίες του νομού Εύβοιας για να διατηρήσει τα υπάρχοντα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στο νομό και να βελτιώσει τη στελέχωση και την αποδοτικότητα της λειτουργάς τους»

Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η λύση των προβλημάτων του τόπου και η παραγωγική του ανασυγκρότηση προς όφελος της κοινωνίας δεν μπορεί να γίνει χωρίς την αγωνιστική κινητοποίηση όλων των ενδιαφερομένων και χωρίς την ανατροπή των μνημονίων.


Η παρούσα συγκυβέρνηση έχει δείξει ήδη με πράξεις της ότι ρίχνει όλα τα βάρη της κρίσης σε αυτούς που δεν ευθύνονται για αυτή, συκοφαντεί και δημαγωγεί ασύστολα προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο και να κρατηθεί στην εξουσία. Μόνη λύση είναι μια άλλη κυβέρνηση δημοκρατική, αντιμνημονιακή, αποδοτική στη λειτουργία της και ικανή να ανασυγκροτήσει παραγωγικά τη χώρα προς όφελος της κοινωνίας και των ανθρώπων του μόχθου. Και για αυτή τη κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου