Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των παραγωγών λευκού κρέατος της ευρύτερης περιοχής, για την παραγωγική ανασυγκρότηση, την προστασία του εισοδήματος και των θέσεων εργασίας του κλάδου

Ο βουλευτής Εύβοιας και υπεύθυνος του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο., Βαγγέλης Αποστόλου, επικεφαλής κλιμακίου της ΝΕ Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ συναντήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου, με παραγωγούς λευκού κρέατος της ευρύτερης περιοχής και εκπροσώπους των ενώσεων τους.  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι κ.κ. Ζιώγας Απ., πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης πτηνοτρόφων παραγωγών, Συρίγος Ντ., πρόεδρος πτηνοτροφικών επιχειρήσεων Ελλάδας και Καλέργης Λ., πρόεδρος της ομοσπονδίας χοιροτρόφων Ελλάδας, καθώς και πολλοί μεμονωμένοι παραγωγοί, τόνισαν στις ομιλίες τους τα επείγοντα και σοβαρά προβλήματα του κλάδου. Μεταξύ αυτών αναφέρθηκαν:


Η τεράστια αύξηση τα τελευταία χρόνια τους κόστους παραγωγής με ιδιαίτερο στοιχείο την αύξηση της τιμής των δημητριακών και της σόγιας, η μη εφαρμογή από την ΑΤΕ (και την Τράπεζα Πειραιώς σήμερα) των ρυθμίσεων για τα πανωτόκια, η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών από τη Δ.Ο.Υ για μη πληρωμή δανείων που έχουν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου σε αρκετούς νομούς της χώρας, η υποστήριξη από το τραπεζικό κατεστημένο διαφόρων «ημετέρων» που εξειδικεύονται στον αθέμιτο ανταγωνισμό.
Επίσης αναφέρθηκαν και σε πολλά προβλήματα που έχουν σχέση με την τοπική παραγωγή, μεταξύ των οποίων: η στενότητα τραπεζικής χρηματοδότησης, τα υπέρογκα δημοτικά τέλη του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων και η αδυναμία έγκαιρων πληρωμών των εργαζομένων του κλάδου.
Οι εκπρόσωποι των φορέων των παραγωγών παρέδωσαν στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ υπομνήματα με τα αιτήματα τους.

Ο Β.Αποστόλου στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αντιμετώπισης της επισιτιστικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, την αναγκαιότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης του κλάδου με στόχο όχι μόνο την επάρκεια της χώρας σε προϊόντα λευκού κρέατος αλλά και την άμεση αντιμετώπιση της υπερχρέωσης του κλάδου και την αξιοποίησή του ως σημαντικού παραγωγικού τομέα για την ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας.
Επεσήμανε ότι το θέμα της μεταβίβασης της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς για το ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ανοιχτό. Τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση από τη μεριά της θα προσπαθήσει να πετύχει άμεσα την μεταφορά των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κλάδου από τις 31-12-2013 και έπειτα, καθώς και άλλες σχετικές ρυθμίσεις για δάνεια των παραγωγών στο προσφάτως υποβληθέν σχέδιο νόμου για διαβούλευση από το Υπουργείο Οικονομικών.
Τόνισε επίσης ότι και οι παραγωγοί από τη μεριά τους θα πρέπει να εξαντλήσουν όλες τις οικονομικές τους δυνατότητες για τις απρόσκοπτες πληρωμές των εργαζομένων στον κλάδο τους και την τήρηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων στο δημόσιο (Φ.Π.Α κλπ.).
Ο Β. Αποστόλου δήλωσε τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στα δίκαια αιτήματα των παραγωγών λευκού κρέατος και τους διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα αγωνιστεί μαζί τους μέσα και έξω από τη Βουλή για την απρόσκοπτη λειτουργία και την παραγωγική ανασυγκρότηση του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου