Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και του δημόσιου χαρακτήρα της Λάρκο


Την Παρασκευή 15/3/2013 ο Β.Αποστόλου συναντήθηκε με το ΔΣ της Ένωσης Εργαζομένων Λάρκο Εύβοιας και συζήτησε μαζί τους τις απόψεις  του σωματείου για την τρέχουσα κατάσταση στην επιχείρηση αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης των προσπαθειών ξεπουλήματος από τη συγκυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ.

Επεσήμανε στη διάρκεια της συζήτησης ότι η Λάρκο είναι μια από τις λίγες εναπομείναντες βιομηχανίες στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας, την οποία στο παρελθόν  δύο φορές (1976 & 1985) έχει χρυσοπληρώσει  ο Ελληνικός Λαός, και η οποία μπορεί να είναι ένα σοβαρό αναπτυξιακό εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Οι εργαζόμενοι από τη μεριά τους ενημέρωσαν το βουλευτή για τα «παιχνίδια» και τις ιδιοτελείς σκοπιμότητες που παίζονται όχι μόνο σήμερα από τη συγκυβέρνηση και διάφορους ιδιώτες που την εποφθαλμιούν, αλλά και πολλά χρόνια τώρα από διάφορες μεριές (ΔΕΗ, Εθνική, εκκαθαριστής παλιάς Λάρκο κ.α). Τόνισαν ότι παρά τα προβλήματα και τη κακοδιαχείριση που έχει γίνει μέχρι σήμερα, η εταιρεία συνεισφέρει εξαγωγικό συνάλλαγμα 1 εκατ. Ευρώ ημερησίως στην εθνική οικονομία.  Οι εργαζόμενοι επεσήμαναν επίσης το ρόλο της τιμής αγοράς του ηλεκτρικού ρεύματος για την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι τα μεγάλα κοιτάσματα που διαθέτει η Εύβοια, που επαρκούν για ακόμη 50 χρόνια εκμετάλλευσης είναι ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που δείχνει τις αναπτυξιακές δυνατότητες του νομού μας.

Ο Β.Αποστόλου εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στον αγώνα των εργαζομένων για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και του δημόσιου χαρακτήρα της Λάρκο και τόνισε ότι θα είναι μαζί τους μέσα και έξω από το κοινοβούλιο όχι μόνο για τα προηγούμενα αλλά και για να χαραχτεί και υλοποιηθεί μια νέα πορεία παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας στην οποία σημαντικός ρόλος θα ανήκει στη δημόσια, ανταγωνιστική, καθετοποιημένη νέα Λάρκο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου