Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Η εκποίηση των λιμανιών αρχίζει από την Εύβοια


Με το Σχέδιο Νόμου για την ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας που δόθηκε στη δημοσιότητα μπαίνουν και τα λιμάνια της χώρας μας στη διαδικασία ξεπουλήματος με αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση των δανειστών μας. Και η αρχή  γίνεται με τα λιμάνια της Εύβοιας .
Με συγκεκριμένη διάταξη προβλέπεται η συνένωση όλων των Λιμενικών Ταμείων της Εύβοιας στο Λιμενικό Ταμείο Χαλκίδας, το οποίο μετατρέπεται σε ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας Α. Ε.» και έδρα το Δήμο Χαλκίδας.
Το ΤΑΙΠΕΔ ( Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) στο οποίο μεταφέρεται ο νέος οργανισμός θα προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών, με σκοπό την ανάληψη μέρους ή όλων των εμπορικών λιμενικών δραστηριοτήτων των λιμανιών της Εύβοιας.
Όμως στη περίπτωση του Λιμενικού Ταμείου της Χαλκίδας αναδεικνύεται και μια άλλη παράμετρος, αυτή της διαχρονικής ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής της πόλης να διεκδικήσει και να ασκήσει την ευθύνη λειτουργίας του .
Κι αυτό όχι μόνο γιατί θα εξασφάλιζε μια καλύτερη ως τώρα αποτελεσματικότητα για τη πόλη αλλά και θα απέκλειε τη τωρινή εξέλιξη, αφού για τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία προβλέπεται άλλη διαδικασία, αυτή των διαδημοτικών συγχωνεύσεων στις οποίες οι Δημοτικές Αρχές θα εξακολουθήσουν να έχουν ουσιαστικό ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου