Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Δασάρχες και Πολιτική Ηγεσία του χώρου οφείλουν να διασφαλίσουν τη θέρμανση των κατοίκων των ορεινών περιοχών


Μιλώντας ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ευβοίας Βαγγέλης Αποστόλου στη Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος για το ζήτημα της λαθροϋλοτομίας καυσόξυλων αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της κάλυψης των αναγκών θέρμανσης των κατοίκων των ορεινών περιοχών .
Η ζήτηση των ξύλων ως θερμαντικού μέσου, ειδικά στην επαρχία θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο όχι μόνο λόγω οικονομικής ανέχειας των πολιτών αλλά και της μεγάλης αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.
Γι αυτό οφείλουν οι Δασάρχες και η Πολιτική Ηγεσία του χώρου να τους διασφαλίσουν τα απαραίτητα καυσόξυλα για τη κάλυψη των ατομικών τους αναγκών. Είναι μεγάλος ο κίνδυνος, ιδιαίτερα για τους γέροντες κατοίκους να παγώσουν από το κρύο ή να δηλητηριαστούν από τις αναθυμιάσεις γιατί η σύνταξή τους δεν επαρκεί πλέον ούτε για τη κάλυψη των αναγκών της διατροφής τους .
Τα Ελληνικά δάση δε υποβαθμίζονται από ελεγχόμενες υλοτομίες, πόσο μάλλον όταν πάσχουν από μελέτες διαχείρισης, από κονδύλια για υλοτομίες και από υπερσυγκέντρωση βιομάζας(καύσιμης ύλης) που αυξάνει τον κίνδυνο της φωτιάς.
Όσον αφορά την παράνομη υλοτομία προβλέπεται όντως να πάρει το επόμενο διάστημα ανεξέλεγκτες και καταστροφικές για το δασικό οικοσύστημα διαστάσεις.
Γι αυτό πρέπει τα αστυνομικά μέτρα να αυξηθούν. Όμως με τη σημερινή της συγκρότηση η Δασική Υπηρεσία δε μπορεί να διασφαλίσει την απαραίτητη αποτελεσματικότητα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου