Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

Για την κινητοποίηση των εργαζομένων στις μεταποιητικές μονάδες των ΕΑΣ

Αντιπροσωπεία της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, αποτελούμενη από τους Βουλευτές Αποστόλου Βαγγέλη, Γελαλή Δημήτριο και Πετράκο Αθανάσιο, συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο των εργαζομένων στις αγροτικές μεταποιητικές μονάδες των Ενώσεων Συνεταιρισμών της χώρας.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την επίθεση στα εργασιακά τους μέχρι την καταβολή των δεδουλευμένων. Όταν μάλιστα θέλησαν να συναντηθούν με την ΠΑΣΕΓΕΣ, βρέθηκαν μπροστά, όχι μόνο σε κλειστές πόρτες, αλλά και σε μία επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις, που μάλιστα έφτασαν να κάνουν και χρήση χημικών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού καταδίκασε την αδιάλλακτη συμπεριφορά της ΠΑΣΕΓΕΣ και την προκλητική συμπεριφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στάθηκε στα αιτήματά τους, τονίζοντας ότι:
  • Η μεγάλη μείωση των αποδοχών (ξεπερνά το 50%) που εισηγούνται οι Ενώσεις δεν προσφέρει τίποτα στην ανταγωνιστικότητα των μονάδων, αντίθετα οδηγεί στο φαύλο κύκλο της ύφεσης που πλήττει τη χώρα μας με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών.
  • Στηρίζουμε τις θέσεις των εργαζομένων για υπολογισμό βάσης στην επίτευξη συμφωνίας την υπάρχουσα συλλογική σύμβαση.
  • Συμφωνούμε στην αναγκαιότητα άμεσης χρηματοδότησης των Ενώσεων για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας των μεταποιητικών της μονάδων.
Στα πλαίσια αυτά θα εξαντλήσει όλες τις προσπάθειές του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων να απολαμβάνουν αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου