Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Σχετικά με τις ανάγκες στέγασης των φοιτητών στα ΤΕΙ Χαλκίδας

Έπειτα από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κ.Ευάγγελου Αποστόλου σχετικά με τις επείγουσες ανάγκες στέγασης των φοιτητών με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα των ΤΕΙ Χαλκίδας, ειδικά την τρέχουσα περίοδο που ο αριθμός των φοιτητών που χρειάζονται στέγαση στις φοιτητικές εστίες αυξάνεται ραγδαία, ενώ στις Εστίες των ΤΕΙ Χαλκίδας σημειώθηκαν αποβολές υποτρόφων λόγω των ανεπαρκών υποδομών, ο αρμόδιος Υπουργός του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού αναφέρει τα εξής στην απάντηση του:
«Πως το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 ο αριθμός των αιτούντων οι οποίοι εισήχθησαν στα ΤΕΙ κατά τα προηγούμενα έτη ανήλθε στους 517 και από αυτές έγκριση πήραν οι 326, ώστε να παραχωρηθούν 82 θέσεις στους νεοεισαχθέντες φοιτητές, εφόσον η εστία Χαλκίδας διαθέτει 204 δωμάτια στα οποία φιλοξενούνται 408 στο σύνολο φοιτητές (δύο ανά κάθε δωμάτιο).
Ο Υπουργός επίσης αναφέρει πως το ΤΕΙ Χαλκίδας δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Επιχειρησιακών Ερευνών του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. για σύνταξη πρότασης διαμόρφωσης πιστώσεων για το ΠΔΕ 2012 και ως εκ τούτου το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2012 του Ιδρύματος είναι μηδενικό.».
Το πρόβλημα της στέγασης όλων των φοιτητών παραμένει, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η λειτουργία του ΤΕΙ Χαλκίδας. Είναι αδιανόητο ένα προεδρείο εκπαιδευτικού ιδρύματος να αδιαφορεί για την κοινωνική και οικονομική κρίση που επικρατεί και να μην έχει καταθέσει ένα πρόγραμμα επενδύσεων σύμφωνα με τις ανάγκες που έχει το ίδρυμα. Δηλαδή προτιμά να αποβάλλονται φοιτητές από τις εστίες παρά να καταθέσει πρόγραμμα ίδρυσης νέων καταλυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου