Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Μαζί με τους κατοίκους της Χίου για την ανόρθωση της τοπικής οικονομίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο νησί

Στα πλαίσια της παρακολούθησης από το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ της πορείας αποκατάστασης των πληγεισών από τη πυρκαγιά του καλοκαιριού περιοχών της Χίου ο βουλευτής Βαγγέλης Αποστόλου πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στο νησί 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης επισκέφτηκε περιοχές του νησιού, συναντήθηκε με φορείς της περιοχής και μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε μέρος στην ανοικτή συνέλευση της οργάνωσης τη Δευτέρα 22/10 και έδωσε συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ. 

Την ανοικτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ απασχόλησαν τα εξής θέματα: 

· Το εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ,

· Η πορεία μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σε ενιαίο πολιτικό φορέα

· Η ανάπτυξη της οργάνωσης στη Χίο και η διαμόρφωση του τοπικού πολιτικού προγράμματος δράσης.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στη συζήτηση που έγινε ο Β.Αποστόλου τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο κεντρικός στόχος σήμερα είναι η ανατροπή της κυριαρχίας των δυνάμεων του νεοφιλελευθερισμού, των μνημονίων, της κοινωνικής καταστροφής, της διαπλοκής, της διαφθοράς και της σήψης, είναι η ανάδειξη μιας κυβέρνησης με πυρήνα την Αριστερά, μιας κυβέρνησης της Αριστεράς.

Για το νέο πολιτικό φορέα υπογράμμισε ότι θα είναι αριστερός, ριζοσπαστικός, πολυτασικός, μια μεγάλη κινηματική, ριζοσπαστική παράταξη της αριστεράς που θα εμπνέει και θα κινητοποιεί το λαό μας με δημοκρατική συγκρότηση από τη βάση μέχρι τη κορυφή, σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία. Με στρατηγικό στόχο μια Ελλάδα της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας και μια άλλη Ευρώπη, Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. 

Κατά τη συνέντευξή του προς τα τοπικά μέσα ο Β.Αποστόλου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα παρακάτω: 

· στον αγώνα που δίνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ για να μην περάσουν τα μέτρα που επιβάλλει η Τρόικα και τα οποία εξαθλιώνουν την κοινωνία, οδηγώντας τη χώρα σε χρεοκοπία. «H κυβέρνηση κάτω από το βάρος της αθέτησης των προεκλογικών της δεσμεύσεων αναζητά στηρίγματα και προσδένεται περισσότερο στο άρμα της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που οδηγεί την Ευρώπη σε περιπέτειες» 
· στη δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα της αριστερός, για το οποίο σημείωσε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συγκρότηση μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, ανοικτής στην κοινωνία και τις ανάγκες της.
· έκανε κριτική στη κυβέρνηση και την περιφέρεια για τις ενέργειες που θα έπρεπε ήδη να έχουν κάνει για την αποκατάσταση και αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Έχοντας επισκεφθεί τη Χίο κατά τη διάρκεια τους, σημείωσε ότι από τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί από φορείς του νησιού αλλά και τη τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ για συγκεκριμένα έργα δεν έγινε τίποτα. «Ας ελπίσουμε να μην έρθουν οι βροχές γρήγορα», σχολίασε, λέγοντας ότι χρειάζεται να γίνει άμεση και σωστή οριοθέτηση των καμένων και αναδασωτέων περιοχών. 
· Ιδιαίτερα τόνισε το μεγάλο αριθμό αιγοπροβάτων σε σχέση με τα βοσκοτόπια, και επισήμανε ότι ακόμα περιμένουμε την κήρυξη της περιοχής ως πυρόπληκτης. Στο ερώτημα αν πρόκειται ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία για το θέμα της πυρόπληκτης περιοχής, ο βουλευτής σημείωσε ότι αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μια υπουργική απόφαση. Αν όμως οι τοπικοί φορείς δουν ότι δεν προχωράει άμεσα τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένος να το ζητήσει μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου