Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Επίσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου της 20/10/2012


Επίσκεψη στη Κάρυστο έκανε στις 20/10 ο Β.Αποστόλου, όπου συναντήθηκε με φίλους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και παρακολούθησε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου  που είχε θέμα την υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών στη Καρυστία.

Κατά την παρουσίαση του θέματος οι δημοτικές παρατάξεις, ο Δήμαρχος και στις παρεμβάσεις τους οι δημότες, μεταξύ άλλων επεσήμαναν την αναγκαιότητα διατήρησης των απειλούμενων δημοσίων ιδρυμάτων και υπηρεσιών στο δήμο, την ανάγκη πλήρους στελέχωσής τους (ιδίως για το νοσοκομείο, ΙΚΑ, Ειρηνοδικείο), τη συμβολή της περιοχής στο εθνικό προϊόν και τις δυνατότητές ανάπτυξης (κτηνοτροφία, λατομεία, αιολικά πάρκα, ιχθυοκαλλιέργειες). Τόνισαν επίσης τη συμβολή των πολιτών με δωρεές στη κατασκευή πολλών δημόσιων κτιρίων (σχεδόν όλα τα σχολεία, το νοσοκομείο, το δημαρχείο κ.α) και ότι η πολιτεία άλλα έλεγε για τη χρηματοδότηση των καλλικρατικών δήμων στη διαδικασία διαμόρφωσής τους και άλλα έκανε από κει και πέρα. Κατέληξαν στην ανάγκη έκδοσης ψηφίσματος για τη παραμονή στο Δήμο της ΔΟΥ και του ΙΚΑ και προχώρησαν στη σύσταση επιτροπής για την επίδοση του στους αρμόδιους φορείς.

Στη συζήτηση με τους πολίτες αλλά και στη παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ άλλων ο Β.Αποστόλου τόνισε τα εξής:
Η περιοχή που καλύπτει ο δήμος Καρύστου αποτελεί μια εντελώς ξεχωριστή γεωγραφική, οικονομική και κοινωνική οντότητα, της οποίας τόσο η εύρυθμη λειτουργία όσο και οι ανάγκες ανάπτυξης απαιτούν για την εξυπηρέτηση των δημοτών την ύπαρξη και λειτουργία όλων των δημόσιων υπηρεσιών.

Η αποκέντρωση με αυτοδιοίκηση και ανάπτυξη (ένα από τα βασικά αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ) προϋποθέτουν  όχι μόνο τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στη τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και τη μεταφορά και δημιουργία πόρων για την απρόσκοπτη λειτουργία της κοινωνίας. Σήμερα μπαίνει επιτακτικά το καθήκον στις δημοτικές αρχές της αναζήτησης ενδογενών, ιδίων πόρων για την ανάπτυξη του τόπου.

Το τριετές πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και εξοικονόμησης πόρων (που προβλέπει μεταξύ άλλων το κλείσιμο των ΔΟΥ) έχει ανακοινωθεί από τις 2/5/11 και επομένως είναι συντεταγμένος στόχος των μνημονιακών κυβερνήσεων. Η περιοχή κινδυνεύει να μείνει χωρίς βασικές οικονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες γεγονός που θα έχει αρνητική επίδραση  τόσο για την ανάπτυξή της όσο και για τους κατοίκους της.

Ειδικότερα για τη ΔΟΥ Καρύστου τόνισε ότι η γεωγραφική ιδιομορφία της περιοχής απαιτεί τη παραμονή της. Σημείωσε ότι επίσης η Εύβοια πρέπει να εξαιρεθεί από τον υπάρχοντα κανόνα (μια ΔΟΥ ανά νομό) αφού έχουν εξαιρεθεί τόσοι άλλοι νομοί χωρίς να παρουσιάζουν τις δυσκολίες που παρουσιάζει ο νομός μας. 

Τελειώνοντας επεσήμανε ότι μόνο η αγωνιστική κινητοποίηση όλων των κατοίκων και παρατάξεων μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου