Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Επίσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Διρφύων -Μεσσαπίων της 16/10/2012


Επίσκεψη στα Ψαχνά έκανε στις 16/10 ο Β.Αποστόλου, όπου συναντήθηκε με φίλους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και παρακολούθησε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διρφύων-Μεσσαπίων που είχε σαν θέμα τον απολογισμό και ισολογισμό του δήμου για το 2011.

Στη συζήτηση με τους πολίτες αλλά και στη παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ άλλων ο Β.Αποστόλου τόνισε τα εξής:
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει αμέσως μετά τις πρόσφατες εκλογές, μια διαδικασία διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες για θέματα που αφορούν όχι μόνο τα τοπικά προβλήματα αλλά και τα μεγάλα ζητήματα της σύγχρονης κρίσης που ζει η χώρα. Διαδικασία που όχι μόνο θα αναδείξει τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και θα καθορίσει τους στόχους και τα μέσα για την επίλυσή τους.

Η εξέταση του απολογισμού (μαζί με το σχεδιασμό του προϋπολογισμού) αποτελούν δύο από τις κορυφαίες διαδικασίες της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου τις οποίες οι τοπικές κοινωνίες και δημοτικές παρατάξεις χρειάζεται να συζητούν με βασικό κριτήριο τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας.

Η περιοχή που καλύπτει ο νέος δήμος αποτελεί μια μικρογραφία τόσο των προβλημάτων, όσο και των δυνατοτήτων ανάπτυξης, που έχει όλη η κοινωνία της χώρας μας. Η φυσική μορφολογία της περιοχής (κάμπος, ορεινοί όγκοι, θάλασσα) μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό συγκροτούν μερικές από τις σημαντικές προϋποθέσεις για την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής.

Η αποκέντρωση με αυτοδιοίκηση (ένα από τα βασικά αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ) απαιτεί όχι μόνο τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στη τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και τη μεταφορά και δημιουργία πόρων για την απρόσκοπτη λειτουργία της. Σήμερα μπαίνει επιτακτικά το καθήκον στις δημοτικές αρχές της αναζήτησης ενδογενών, ιδίων πόρων για την ανάπτυξη του τόπου.

Επεσήμανε επίσης τα μεγάλα προβλήματα λειτουργίας των ΤΕΙ Ψαχνών, τα οποία με ευθύνη των διοικήσεων τους  έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα για την απρόσκοπτη συνέχιση των σπουδών σε πολλούς φοιτητές. Χαρακτηριστικά ανάφερε τη πρόσφατη απάντηση του Υπουργού παιδείας σε ερώτησή του, ότι η διεύθυνση του ιδρύματος «δεν ανταποκρίθηκε» στη πρόσκληση του Υπουργείου   για κατάθεση αίτησης πιστώσεων για το ΠΔΕ 2012 και ως εκ τούτου το πρόγραμμα επενδύσεων για το 2012 του ιδρύματος είναι μηδενικό.

Εξέφρασε επίσης την συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου προσωπικά στους 33 εργαζόμενους των δημοτικών επιχειρήσεων που σχεδόν δυο χρόνια τώρα παραμένουν χωρίς δουλειά, παρά το γεγονός ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει το θέμα στη Βουλή επισημαίνοντας τις πραγματικές αιτίες και απαιτώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος προς όφελος των εργαζομένων και του Δήμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου