Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων για την ιδιωτικοποίηση - ξεπούλημα της ΑΤΕ


Να κατατεθούν άμεσα στην Βουλή στοιχεία και έγγραφα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση -  ξεπούλημα της ΑΤΕ ζητούν δεκατρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

" Επειδή βαθύ σκότος και αδιαφάνεια περιβάλλει την ιδιωτικοποίηση ξεπούλημα της ΑΤΕ, ενώ η κυβέρνηση κρύβεται και αποκρύπτει επιμελώς τα δεδομένα.

Παρακαλούμε, όπως καταθέσετε άμεσα στη Βουλή τα παρακάτω στοιχεία και έγγραφα:
  1. Τις εκθέσεις της Black Rock για τις τράπεζες: Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha, Αγροτική
  2. Τα επιχειρησιακά σχέδια (business plans) και τα capital plans για τις τράπεζες: Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha, Αγροτική που έχουν κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος για να εγκριθούν τα πιστοποιητικά βιωσιμότητας τους.
  3. Την απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος με αριθμ. 37/8/19.4.2012
  4. Την προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά της Αγροτικής με ημερομηνία 9/7/2012 (όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ 2208)
  5. Την έκθεση εκτίμησης της οικονομικής θέσης της Αγροτικής που διενεργήθηκε κατ' εντολή των ελεγκτικών εταιριών Ernst & Young “Grant Thornton”
  6. Tα σημειώματα – απαντήσεις της Διοίκησης της Αγροτικής που έχουν σταλεί α)στον πρώην πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο τον Απρίλιο του 2012, β) στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και γ) υπουργό Οικονομικών στο τέλος του Ιουνίου του 2012 με τα οποία ανέλυε τις προτάσεις του για την επαναφορά της επάρκειας των ιδίων κεφαλαίων και κατά συνέπεια της βιωσιμότητας της Αγροτικής.
  7. Την αλληλογραφία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Δημοσίου ως βασικού μετόχου της ΑΤΕ, που αφορά την ανάγκη εξυγίανσης της τράπεζας.
  8. Τις εκτιμήσεις και τα στοιχεία που αφορούν την πορεία υλοποίησης του προγράμματος εξυγίανσης της ΑΤΕ, το οποίο συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι Ερωτώντες και Αιτούντες βουλευτές

Αποστόλου Βαγγέλης, Βαλαβάνη Νάντια, Γάκης Δημήτρης, Γελαλής Δημήτρης, Διακάκη Μαρία, Διαμαντόπουλος Ευάγγελος, Δερμιτζάκης Κωνσταντίνος, Ιγγλέζη Κατερίνα, Λαφαζάνης Παναγιώτης,
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Σαμοϊλης Στέφανος, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Χουσεϊν Ζειμπέκ "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου