Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν τη μεταβίβαση της ΑΤΕ ως «εκποίηση και λεηλασία του εθνικού πλούτου» (*)

(*)  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_02/08/2012_455159
«Εκποίηση και λεηλασία του εθνικού πλούτου», χαρακτήρισαν τη μεταβίβαση της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου και Βασίλης Κυριακάκης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα το μεσημέρι στη Λαμία.
Οι ίδιοι επανέλαβαν τις θέσεις που έχουν εκφράσει, ότι δηλαδή «πρόκειται για χαριστική πράξη» και, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Αποστόλου, «εμείς θα παρακολουθούμε όλες τις διαδικασίες και θα παρεμβαίνουμε εντός και εκτός βουλής». Μάλιστα διατύπωσε τη θέση πως «εμείς θα ανατρέψουμε αυτή την απόφαση όταν έρθουμε στην κυβέρνηση. Είναι ένα μήνυμα που το στέλνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις και κυρίως σε αυτούς που έχουν βάλει στο μάτι τον εθνικό πλούτο».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου δεν απέκλεισε την πιθανότητα το επόμενο διάστημα να καταθέσουν «προσφυγή στην ελληνική δικαιοσύνη για να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες όπου υπάρχουν». Άφησε, όμως, να εννοηθεί ότι περιμένουν απαντήσεις αύριο στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, «όπου έχουν κληθεί οι εκπρόσωποι της Τράπεζας της Ελλάδας και η κυβέρνηση και ελπίζουμε να μας απαντήσουν αυτήν τη φορά και να δώσουν και την περιβόητη έκθεση της Black Rock συνολικά για το τραπεζικό σύστημα».
Εξ άλλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης επανέλαβε την πρόταση του κόμματος για εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, «για κάθε τράπεζα η οποία τροφοδοτείται με κρατικό χρήμα», όπως χαρακτηριστικά είπε και σημείωσε πως «αν είχε γίνει αυτό δεν θα υπήρχαν τέτοιου είδους θέματα».
Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν συναντήσεις με τους εργαζόμενους της ΑΤΕ και τους ενημέρωσαν για τις εξελίξεις, ενώ νωρίς το πρωί ο κ. Κυριακάκης βρέθηκε σε συλλαλητήριο που οργάνωσαν οι αγρότες στον Δομοκό, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του υποκαταστήματος της ΑΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου